Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaKoper – pogosto zanemarjena začimba, ki je zelo zdrava

Koper – pogosto zanemarjena začimba, ki je zelo zdrava

MORDA VAS ZANIMA

Koper (Anethum graveolens) večinoma poznamo kot začimbo, ki se uporablja pri vlaganju kumaric. Pri vsakdanji pripravi jedi pa nanj pogosto povsem pozabimo, kar je velika napaka. Koper lahko namreč močno pripomore k boljšemu zdravju in počutju, uporabna pa so tako semena kot listi te rastline. Preverite, pri čem vse vam lahko ta začimba pomaga …

- Oglas -

Koper - zdrava začimba

Preprečevanje nespečnosti

Flavonoidi in vitamini iz skupine B, ki jih najdemo v kopru, so zelo koristni za pomiritev. Tako ima uživanje različnih jedi, ki vsebujejo to začimbo, tik pred spanjem pozitiven vpliv na vse, ki se pogosto soočate z nespečnostjo. Ena izmed možnosti je, da pred odhodom v posteljo preprosto popijete malce tekočine, v kateri so bile vložene kumarice.

Koper kot podpora vašim kostem

Koper vsebuje veliko pomembnih mineralov, med drugim tudi kalcij, ki preprečuje zmanjševanje kostne gostote, kar na dolgi rok pomeni manjše tveganje za osteoporozo. Redno uživanje kopra bo tako zagotovo koristilo vašim kostem. Pomaga tudi pri hitrejšem okrevanju po poškodbah.

Izognite se neprijetnim vetrovom

S pomočjo kopra se lahko zelo uspešno izognete tudi napihnjenosti in neprijetnim vetrovom. Če si nameravate privoščiti malce obilnejši obrok, je torej zagotovo smiselno vključiti tudi koper. Tudi nasploh poskrbi za boljšo prebavo in odpravlja zaprtje.

Okrepitev imunskega sistema

- Oglas -

V kopru lahko najdemo precej snovi, ki delujejo protimikrobno. Dodajanje kopra različnim jedem in dodatkom, na primer doma pripravljenim solatnim prelivom, tako pripomore h krepitvi vašega imunskega sistema. Če imate pogosto težave s prehladi, je vsekakor smiselno, da poskusite pogosteje uporabljati koper.

Prva pomoč pri kolcanju

Zagotovo se vam je že kdaj zgodilo, da kar niste in niste mogli umiriti kolcanja. Ko se naslednjič srečate s to težavo, boste poznali zelo hitro rešitev. Namesto navadne vode raje popijte tisto, v kateri so bile vložene kumarice. Kolcanje bo zagotovo že kmalu izginilo.

Koper za naravno osvežitev ustne votline

Radi izdelujete naravne pripravke za nego ustne votline? Če iščete najboljšo kombinacijo za hitro in povsem naravno osvežitev zadaha, poskusite v mešanico vključiti tudi koper. Gre namreč za začimbo, ki je znana po tem, da uničuje mikrobe v ustni votlini, ki so pogosto krivi za neprijeten zadah.

Uredite svoj menstrualni ciklus

Za ženske je pogosto še posebej koristna informacija, da koper spodbuja menstruacijo. Če vaša menstruacija pogosto izostane, je to vsekakor ena najboljših rešitev, kako končno urediti menstrualni ciklus.

Ublažitev bolečin, povezanih z artritisom

Zaradi protivnetnega delovanja je koper zelo priporočljiva začimba tudi za vse, ki se spopadate z artritisom. Protibolečinski učinki kopra so znani že več stoletij. Z redno uporabo te začimbe boste zagotovo tudi sami že kmalu opazili izboljšanje stanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×