Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
Zdravje & prehranaNe zavrzite tekočine, v kateri so vložene kumarice!

Ne zavrzite tekočine, v kateri so vložene kumarice!

MORDA VAS ZANIMA

Kis oziroma tekočino, v kateri so bile kisle kumarice, večina ljudi na koncu zavrže. Tudi sami nimate ideje, kaj bi lahko počeli z njo? Ko boste prebrali, pri čem vse vam lahko  tekočina vloženih kumaric pomaga, boste naslednjič zagotovo dvakrat premislili, preden jo boste zlili proč!

Alternativa športnim napitkom

- Oglas -

Večina t. i. športnih napitkov vsebuje ogromno sladkorja, hkrati pa tudi umetnih barvil in drugih dodatkov, zato se jim je bolje izogniti. Vendar pa morate po drugi strani nadomestiti izgubljene elektrolite, še posebej če je šlo za zelo intenzivno vadbo. Mnogi športniki, tako rekreativni kot profesionalni, v zadnjem času odkrivajo, da jim lahko pri nadomeščanju elektrolitov pomaga prav tekočina vloženih kumaric.

Kisle kumarice

Ta vsebuje veliko natrija, ki pomaga telesu zadrževati tekočino, kar je zelo pomembno pri napornejših vadbah. Če med intenzivnim potenjem v vaših mišicah ni dovolj tekočine, lahko pride do hude dehidracije, mišičnih krčev in drugih težav. Tekočino vloženih kumaric je zato smiselno piti tudi pred začetkom vadbe. Kalcijev klorid v tej tekočini poleg tega olajša absorpcijo natrija in kalija. 

Ublažitev menstrualnih krčev

Tekočina, v kateri so bile vložene kumarice, pa ni koristna le za preprečevanje mišičnih krčev, ki se lahko sicer pojavijo po naporni vadbi. Pomaga vam lahko namreč tako pri preprečevanju kot pri omilitvi menstrualnih krčev. Če so torej vaše menstruacije običajno zelo močne in povezane z intenzivnimi bolečinami, je priporočljivo, da imate vedno pri roki kozarec vloženih kumaric.

Boljša prebava

- Oglas -

Kis v tekočini vloženih kumaric lahko spodbudi razrast koristnih bakterij v vašem črevesju. To poskrbi za zdravo ravnovesje oziroma črevesno floro, posledično pa za boljšo prebavo. Pri nekaterih ljudeh lahko tekočina, v kateri so bile vložene kumarice, omili celo simptome zgage, podobno kot zaužitje manjših količin jabolčnega kisa.

Vsebnost večjih količin antioksidantov

V kumaričnem soku najdemo tudi precej različnih antioksidantov, pri čemer še posebej izstopa vitamin C. Antioksidanti poskrbijo za okrepitev imunskega sistema in preprečujejo škodo, ki bi jo sicer lahko povzročili škodljivi prosti radikali. Slednji lahko med drugim pospešijo proces staranja in vplivajo na razvoj številnih resnih bolezni.

Odprava nočnih krčev

Gotovo se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zbudili sredi noči zaradi močnega krča v nogi. Takšni mišični krči so lahko povezani z različnimi vzroki, med drugim tudi z motnjami prekrvavitve. V večini primerov sicer ne gre za nič resnejšega, vendar pa so lahko nočni krči zelo neprijetni. Če želite zmanjšati tveganje za njihov pojav, je lahko tekočina kislih kumaric natanko tisto, kar potrebujete. Znanstveniki menijo, da lahko tekočina stimulira ionske kanale v ustih, požiralniku in v želodcu, da pošljejo signal do osrednjega živčnega sistema, ki umiri pretirano aktivne nevrone. 

Pomoč pri izgubi odvečnih kilogramov

Uživanje soka vloženih kumaric pa vam lahko poleg naštetega pomaga tudi pri uspešnejšem hujšanju. To je povezano predvsem s kisom, glavno sestavino tekočine vloženih kumaric. Kis oziroma ocetna kislina ima lahko pozitiven vpliv na prebavo škrobnatih izdelkov, saj povzroči, da se vsrka le manjši delež, kar pomeni tudi manj kalorij.

Preberite tudi: Kumare – osvežilna in zdrava poletna poslastica

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×