0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiČudežna moč kristalov – bodo pomagali tudi vam?

Čudežna moč kristalov – bodo pomagali tudi vam?

MORDA VAS ZANIMA

Že zelo dolgo se kristalom pripisuje prav posebna moč. S pomočjo ustreznega kristala naj bi bilo mogoče odpraviti tako telesne kot psihične in duhovne blokade. Kristali nam lahko tako pomagajo, da smo mirnejši in da dosežemo harmonično ravnovesje. Pri tem je treba vedeti, da ima vsak kristal specifične lastnosti. Katero vrsto je torej najbolje uporabiti v posameznih situacijah?

- Oglas -

Kristali

Več energije in motivacije

Ste pogosto utrujeni, brezvoljni in brez pravega cilja? V tem primeru naj bi bil ena najboljših izbir kristal, imenovan hematit. Ta vam bo povrnil energijo in vam pomagal, da zopet začutite veselje do življenja. Negativne misli in letargija bodo že kmalu le še neprijeten spomin. V antičnih časih so hematit pogosto nosili pri sebi kot amulet, saj so verjeli, da lahko pomaga pri čiščenju krvi. Prav neoviran pretok krvi pa naj bi bil eden glavnih izvirov življenjske moči. Za povečanje energije pa naj bi bili dobri tudi vsi kristali, ki so rdeče barve in ki jih povezujemo z gibanjem, motivacijo in strastjo. Eden takšnih je na primer rubin.

Jasnejše misli in boljše zdravje

Stik kremenovih kristalov s kožo povzroči povezavo med različnimi vrstami energije, kar naj bi poskrbelo za optimalno zdravje in hitrejše celjenje, tako fizično kot psihično. Kremenovi kristali imajo pozitiven vpliv na telo že na osnovi, celični ravni, poleg tega pa vam bodo pomagali pri tem, da zbistrite svoje misli in najdete rešitve za težave, ki so se vam pred tem zdele povsem nerešljive.

- Oglas -

Odprava kreativnih blokad

Ste bili vedno kreativni in polni vznemirljivih idej, v zadnjem času pa ste izčrpani in brez pravega navdiha za ustvarjanje? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam lahko pri reševanju teh težav pomaga kristal oranžne barve, imenovan karneol. Gre za kristal, ki je zelo priljubljen in ki se ga povezuje s toplino, obenem pa tudi s strastjo. Karneol ima blagodejen učinek na vse, ki imate občutek, da ste obstali na mestu. Spodbudi vas k temu, da se pomaknete naprej in se tako približate svojemu cilju. To je tudi razlog, da karneol mnogi imenujejo kar kristal akcije. Pomagal naj bi tudi na povsem fizični ravni, in sicer tako, da izboljša absorpcijo vitaminov in mineralov. 

Pomoč pri stresu in anksioznosti

V sodobni družbi se je praktično nemogoče povsem izogniti dejavnikom, ki povzročajo stres. Občasni neprijetni simptomi pa se lahko postopoma razvijejo tudi v anksiozno motnjo, zato je pomembno, da čim prej ukrepate. Pri tem vam lahko med drugim pomagajo prav kristali. Obstaja ogromno različnih kristalov, ki jih lahko uporabite za premagovanje stresa in anksioznosti. Med njimi pa še posebej izstopa ametist. Ta prežene tesnobo, ublaži strahove ter prepreči pogosta razpoloženjska nihanja in izbruhe jeze. Če ga boste zvečer namestili pod blazino, pa vam lahko ametist pomaga tudi pri težavah s spanjem.

Predelava negativnih čustev

Mnogi ljudje v sebi zadržujejo občutke, kot so jeza, zamera in želja po maščevanju. Vse to ima predvsem negativen vpliv na vas in vaše življenje. Kristali vam pomagajo pri tem, da lažje predelate negativna čustva in oprostite tistim, ki so vas prizadeli, ter s tem osvobodite sami sebe. V takšnih situacijah je na primer lahko zelo koristen rodonit, ki velja za kristal sočutja in odpuščanja. Pri soočanju s hujšimi travmami – tudi takšnimi, ki vas spremljajo že od otroštva –  poznavalci priporočajo malahit.

- Oglas -

Kako kristali delujejo?

Za to, da bi vam kristali pomagali, vam po besedah poznavalcev ni treba verjeti v njihovo moč ali biti posebej »duhovna oseba«. Kristali naj bi koristili prav vsakomur, kar je povezano predvsem z njihovim rahlim elektromagnetnim poljem, ki ga je mogoče tudi izmeriti. Osnova delovanja kristalov je ta, da nase vežejo negativno energijo in obenem sproščajo pozitivno, s čimer pripomorejo k ohranjanju zdravega ravnovesja. Tako lahko kristali predstavljajo dopolnitev drugim oblikam zdravljenja.

Izbiranje kristalov

Nasveti glede tega, kako je najbolje izbirati kristale, se nekoliko razlikujejo. Ena od možnosti je ta, da upoštevate splošne lastnosti posameznih kristalov in se osredotočite na tisto, kar potrebujete v posameznem življenjskem obdobju. Poleg upoštevanja teh lastnosti pa naj bi bila pri izbiranju kristalov zelo pomembna tudi vaša intuicija. Ko boste prišli do kristala, ki je pravi za vas, naj bi začutili poseben občutek. Po drugi strani pa vas bodo neustrezni kristali odbili. Za izbiranje kristalov si zato vzemite dovolj časa in poskusite čim bolj natančno prisluhniti tistemu, kar vam narekuje vaša intuicija. 

Skrb za kristale

Priporoča se, da kristale zavijamo v posebne krpice in jih s tem zaščitimo pred zunanjimi vplivi. Poleg tega je pomembno tudi, da kristale redno čistite. Prvo čiščenje izvedite že po nakupu (pri tem se osredotočite na želje oziroma na tisto, pri čemer bi želeli, da vam kristal pomaga). Kristal pa nato očistite tudi po vsaki uporabi.

.

NAJNOVEJŠE