0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČiščenje krvi z rdečo peso

Čiščenje krvi z rdečo peso

MORDA VAS ZANIMA

Rdeča pesaKo se odločimo za razstrupljanje telesa, čiščenje krvi ali čiščenje jeter, se velikokrat odločimo za pretežke metode, prav tako pa se odločamo za pripravke in rastline iz tujih dežel in krajev, ki so lahko podvržene raznim oblikam konzerviranja, ki jih niti ne poznamo. Pri čiščenju in razstrupljanju velikokrat pozabimo na zdravilno in razstrupljevalno moč rastline, ki raste za našo hišo. To je seveda rdeča pesa.

- Oglas -

Rdeča pesa čisti kri

Recept za čiščenje krvi je naslednji: narežemo dva šopka mladih listov rdeče pese in pa šopek peteršilja. Skupaj jih prevremo za 15 minut, vmes pa dodajamo nekaj sesekljanega česna, čebule, naribanega korenja, peteršiljevega korena, manjšega gomolja zelene ter na drobno naribane 3-4 surove rdeče pese. Mešanico na koncu prelijemo še z žličko olja in limoninim sokom, še enkrat premešamo in odstavimo iz ognja. Juho jemo dvakrat na dan.

Okrepimo zdravje z rdečo peso

Rdečo peso za splošno krepitev zdravja in počutja pa uporabljamo tako, da nasekljane gomolje surove rdeče pese pogosto uporabimo pri dušenju, skupaj z ostalimi vrstami zelenjave, dodamo ga omakam za prilogo k rižu ali testeninam ali pa pri pripravi jedi v voku. Enako kot pri drugi zelenjavi je dovolj le nekaj minut dušenja. Že zelo osnovna in preprosta zelenjavna omaka z dodatkom sesekljane rdeče pese je lahko prava paša za oči in okus.

.

NAJNOVEJŠE