Bezgove palačinke

    Proti koncu pomladi, ko cveti bezeg, so bezgove palačine zdrava popestritev našega jedilnika. Vsi tisti, ki bezeg nabirate že za sok, ga lahko uporabite tudi za palačinke ali ocvrtke.
    Bezgove palačinke
    Za 4 osebe potrebujemo:
    4 jajca,
    2,5 dl vode,
    2,5 dl radenske,
    5 dl mleka,
    4 žlice olja,
    1 žlicka soli,
    približno 500 g bele moke,
    nekaj bezgovih cvetov

    Vse sestavine razen moke in bezga damo v posodo in jih dobro premešamo. Počasi dodajamo moko. Mešamo toliko časa, da masa postane gladka in primerno gosta in jo nato pustimo stati pol ure.

    Bezgove cvetove, ki naj ne bodo preveč razcveteni, porežemo na najvec 1 cm dolge majhne cvetke. Maso vlijemo na razgreto in namašceno ponev. Na maso potresemo bezgove cvetke. Pečemo na obeh straneh. Palačinka naj bo nekoliko debelejša kot obicajno, da se cvetovi lahko potopijo vanjo.

    Zraven si lahko privoščimo sveže jagode z vrta in pa javorjev sirup ali med kot dodatno sladilo namesto sladkorja.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte