0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeRazgradljiva folija za vrt

Razgradljiva folija za vrt

MORDA VAS ZANIMA

Veliko ljudi, vsaj tisti, ki imajo manjše vrtove, uporablja folijo za prekrivanje gredic, kater naloga je, da zamnjša porabo vode, ki je potrebna za zalivanje vrta, preprečuje škodo in erozijo, ki jo na izpostavljenih območjih povzroči veter in zastira zemljo pred svetlobo, kar preprečuje rast plevela. V foliji so narejene odprtine, v katere posadimo naše rastline, ostali del grede pa ostane pokrit.

- Oglas -

Folija za vrt, vrtna folija
Folija navadno plastična, kar seveda ni zelo ekološko že zaradi proizvodnje, se pa lahko uporablja kar nekaj let zaporedoma, dokler ne odsluži svojega dela ali se preveč ne raztrga. Jeseni folijo operemo in spravimo do pomladi.

V zadnjem času pa se je začela pojavljati biorazgradljiva folija iz škroba, ki po približno treh mesecih sama od sebe razpade in s tem tudi sprosti hranila v zemljo, ki jih rastline nato porabijo za svojo rast. Ostanke folije preprosto zorjemo ob naslednjem obdelovanju gredic. Stvar je prišla iz Kitajske, naj pa nebi vsebovala nobenih sledi GSO ali kakršnih koli kemičnih dodatkov. Kako se obnese v praksi, bo pokazal čas.

.

NAJNOVEJŠE