0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnižajte holesterol s fižolom

Znižajte holesterol s fižolom

MORDA VAS ZANIMA

Škodljivega holesterola (LDL), je priporočjivo imeti v krvi čim manj, t.i. dobrega holesterola (HDL) pa čim več, saj tako znižamo tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja.

- Oglas -

Fižol, česen

S fižolom proti holesterolu

Profesor Medicine iz univerze Kentucky pravi, da lahko 170g kuhanega fižola na dan zniša nevarni holesterol za okoli 20 %. Rezultati, ki jih Dr. James Anderson omenja, se začnejo kazati po približno 3 tednih ob rednem uživanju fižola, enako učinkovite pa so vse vrste fižolov, leča, čičerika, soja …

Tudi oves je dober

Raziskovalni iz Nizozemske pa so odkrili, da ima tudi oves protiholesterolne učinke. Za dobre učinke niso potrebne zelo velike količne ovsa. Priporočajo skodelico ovsenih otrobov ali večjo skodelo ovsene kaše na dan. Pri testiranju se je oves pri ljudeh znižal holesterol celo za toliko, da so lahko prenehali zdravljenje z močnimi zdravili za zniževanje holesterola

- Oglas -

Vsestranski česen

Raziskave po svetu so dokazale, da holesterol znižujejo tudi česen in njegovi pripravki. Trije stroki na dan znižajo raven holesterola v krvi za okoli 10 do 15 %. Enako učinkovit naj bi bil tako surov kot tudi kuhan česen.

Čebula za HDL

HDL holesterol učinkovito zvišuje tudi uživanje surove čebule. Pol surove čebule oziroma čebulnega soka, zviša HDL za povprečno 30 odstotkov pri večini ljudi z boleznimi srca in s težavami s holesterolom.

.

NAJNOVEJŠE