Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaSpomladanski zeliščni čaji za čiščenje telesa

Spomladanski zeliščni čaji za čiščenje telesa

MORDA VAS ZANIMA

Pozimi najpogostejepogosteje grešimo s prehrano, kilogrami pa so neusmiljeni. Svoje sledi puščajo tam, kjer si najmanj želimo in pričakujemo. V spomladanskih dneh, ob menjavi garderobe, pa so napake nezdrave in nepravilne prehrane še toliko bolj vidne. Kilogrami tako na rob obupa spravljajo predvsem ženske. Ključno vprašanje, ki se postavi, je, kako se novih kilogramov znebiti hitro in učinkovito. Telo najhitreje sčistimo s tekočino. Dnevno bi tako morali zaužiti vsaj 2 litra tekočine. Še najprimernejši je nesladkan zeliščni čaj. In katere zeliščne čaje vam priporočamo?

- Oglas -

Zeliščni čaj, bezgov čaj, šipkov čaj, čaj iz kopric

Bezeg

Bezeg raste v grmih, cveti rumenkasto belo. Ima močen in aromatičen vonj. Cvete junija, jagode pa dozorijo septembra. Cvetje bezga nabiramo v sončnem vremenu, sušimo pa jih v senci in na zraku. Bezeg velja za eno najbolj zdravilnih rastlin, zato se v knjigah dostikrat pojavi tudi fotografija moškega, ki sname klobuk pred grmom bezga. Bezeg pospešuje delovanje znojnic in izločanje seča, kar posledično pomaga k odvajanju strupenih snovi in čiščenju telesa.

Kopriva

Kopriva ima povsem svoj vonj. Koprivo lahko nabiramo cvetočo ali necvetočo, od maja do konca julija. Sušimo jo v senci in šele posušeno zrežemo ter shranimo v papirnate ali platnene vrečke, v temne in suhe prostore. Kopriva vsebuje veliko mineralnih snovi. Kopriva tudi čisti kri in pomaga pri odvajanju tekočine iz telesa. Spomladi pa si lahko pripravite tudi špinačo iz kopriv, ki bo mnogo bolj bogata z mineralnimi in drugimi snovmi kot običajna.

Šipek

Vsebuje veliko vitamina C, zato krepi in utrjuje zdravje. Količina vitamina C pa se tudi ob pripravi zeliščnega čaja ne zmanjša. Šipek odpravi spomladansko utrujenost, bledico, vrne pa vam celo voljo do življenja. Hkrati pa tudi povečuje splošno odpornost telesa proti posebej tistim boleznim, ki so neposredno povezana z vitaminom C. Priporočljiv pa je tudi pri čiščenju telesa, saj pospešuje izločanje seča.

Priprava zeliščnega čaja

- Oglas -

2 čajni žlički posušenega zelišča prelijte s skodelico vroče vode, potem čaj pokrijte in ga pustite stati 10 minut, nato ga precedite in ga pijte po požirkih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×