Zdrave in okusne jedi “na žlico”

Boršč je lahko preprost ali zapleten – boršč po ukrajinsko vsebuje tudi do dvajset različnih sestavin. V Združenih državah je boršč tesno povezan z judovsko kuhinjo. Toda kot pravi stari hebrejski pregovor: »O okusu in vonju ne razpravljaj.«, tako da milijoni nejudovskih Rusov in vzhodnih Evropejcev neomajno zatrjujejo, da je boršč del njihove kulinarične dediščine.

Ta kremna juha je pripravljena z mlekom indijskih oreščkov in zgoščena s pretlačenim rižem (to tehniko je razvila Julia Child, kot nadomestek za prežganje). Za različne okuse uporabimo druge oreščke in druge vrste poletnih buč. Juha je prav tako dobra z zimskimi bučami.

Recepte najdete v pomladni številki revije Zdravi Recepti >>

DELI
Bodi Eko
Še več člankov, receptov, zgodb in intervjujev najdete v naši tiskani izdaji revije Bodi eko. Naročite se na revijo Bodi eko