Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaVsestranski peteršiljev čaj

Vsestranski peteršiljev čaj

MORDA VAS ZANIMA

Skozi zgodovino je bil peteršiljev čaj med zeliščarji precej uporabljen in cenjen. Že v preteklih stoletjih so se ljudje zavedali njegovih zdravilnih lastnosti – da denimo spodbuja in vzdržuje reden menstruacijski ciklus ter, da po porodu pomaga pri obnovi maternice. Bolj kot je napredovala medicina, bolj se je daljšal seznam njegovih zdravilnih učinkov. Peteršiljev čaj se danes tako lahko uporablja pri zdravljenju vseh bolezni, ki so povezane s sečili, poleg tega pa je tudi znan po svojih prečiščevalnih učinkih pri čemer so mu najbolj hvaležna naša jetra in ledvica.

- Oglas -

peteršilj

Uporablja se pri preprečevanju in zdravljenju raka debelega črevesja, ker pa je peteršilj bogat vir folne kisline, zdravilno učinkuje tudi na srce in celotno ožilje. Peteršilj vsebuje tudi veliko vitaminov A, C in E s čimer njegovo redno uživanje prinese znižano raven holesterola, vsebovanost železa pa se izkaže kot zelo koristna v primeru anemije. Vsestranska rastlina, torej! Ste že kdaj pomislili, da bi ga uživali v obliki čaja?

peteršiljev čaj

Potrebujete:

  • vodo,
  • dve žlici svežega ali posušenega peteršilja,
  • žlica medu,
  • limonin sok.
- Oglas -

Priprava:

Zavremo vodo ter vanjo damo peteršilj. Pustimo, da tekočina vre nekaj minut in jo nato odstavimo. Peteršilj v tekočini pustimo počivati še 5 do 10 minut, za tem pa ga v celoti odstranimo iz tekočine. Ko se slednja popolnoma ohladi ji dodamo nekaj kapljic limoninega soka in po želji še žlico medu. Čaj lahko uživate dvakrat na dan, zaradi možnih neželenih hormonskih vplivov pa se njegovo uživanje odsvetuje nosečnicam.

Več o zdravilnih učinkih peteršilja si preberite na: https://www.bodieko.si/petersilj

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×