0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVsestranski peteršiljev čaj

Vsestranski peteršiljev čaj

MORDA VAS ZANIMA

Skozi zgodovino je bil peteršiljev čaj med zeliščarji precej uporabljen in cenjen. Že v preteklih stoletjih so se ljudje zavedali njegovih zdravilnih lastnosti – da denimo spodbuja in vzdržuje reden menstruacijski ciklus ter, da po porodu pomaga pri obnovi maternice. Bolj kot je napredovala medicina, bolj se je daljšal seznam njegovih zdravilnih učinkov. Peteršiljev čaj se danes tako lahko uporablja pri zdravljenju vseh bolezni, ki so povezane s sečili, poleg tega pa je tudi znan po svojih prečiščevalnih učinkih pri čemer so mu najbolj hvaležna naša jetra in ledvica.

- Oglas -

peteršilj

Uporablja se pri preprečevanju in zdravljenju raka debelega črevesja, ker pa je peteršilj bogat vir folne kisline, zdravilno učinkuje tudi na srce in celotno ožilje. Peteršilj vsebuje tudi veliko vitaminov A, C in E s čimer njegovo redno uživanje prinese znižano raven holesterola, vsebovanost železa pa se izkaže kot zelo koristna v primeru anemije. Vsestranska rastlina, torej! Ste že kdaj pomislili, da bi ga uživali v obliki čaja?

peteršiljev čaj

- Oglas -

Potrebujete:

  • vodo,
  • dve žlici svežega ali posušenega peteršilja,
  • žlica medu,
  • limonin sok.

Priprava:

Zavremo vodo ter vanjo damo peteršilj. Pustimo, da tekočina vre nekaj minut in jo nato odstavimo. Peteršilj v tekočini pustimo počivati še 5 do 10 minut, za tem pa ga v celoti odstranimo iz tekočine. Ko se slednja popolnoma ohladi ji dodamo nekaj kapljic limoninega soka in po želji še žlico medu. Čaj lahko uživate dvakrat na dan, zaradi možnih neželenih hormonskih vplivov pa se njegovo uživanje odsvetuje nosečnicam.

Več o zdravilnih učinkih peteršilja si preberite na: https://www.bodieko.si/petersilj

.

NAJNOVEJŠE