Če nam je všeč ali ne, proces staranja začne svoje sledi najprej puščati na našem obrazu. Zato je prav da v omenjenem obdobju koži podarimo primerno nego. Slednje je najpomembnejše zlasti v poletnih mesecih, ko je naša koža še dodatno izpostavljena in občutljiva. Bi radi združili uporabo čudovitega sezonskega sadja s poletnimi potrebami vaše kože? Ponujamo vam recept, ki vsebuje preproste a učinkovite sestavine, ki bodo vašo kožo nahranile ter jo naredile napeto in poenoteno.

Obrazna maska iz malin

Potrebujete:

  • ¼ skodelice svežih ali odmrznjenih malin,
  • 2 žlički mlete bele gline,
  • 2 žlički zmlete ovsene kaše (lahko jo zmeljete tudi v kavnem mlinčku).

Priprava:

Maline stresemo v posodico ter jih pretlačimo z vilicami. Ko ustvarimo gladko snov ji primešamo glino ter ovsene kosmiče. Sestavine mešamo toliko časa dokler ne dobimo pastaste snovi. Zmes nato pustimo počivati par minut, da se zgosti.

Uporaba:

S prsti nanesemo masko čez celoten obraz. Pustimo, da se strdi nato pa jo speremo s toplo vodo. Na očiščen obraz v nadaljnjem nanesemo vlažilno kremo. Vaša koža bo po uporabi opazno bolj napeta, ovsena kaša bo poskrbela za odstranitev odmrlih celic, maline pa bodo odpravile občutek zategovanja in oteklosti.