Poletna obrazna maska iz malin

  Če nam je všeč ali ne, proces staranja začne svoje sledi najprej puščati na našem obrazu. Zato je prav da v omenjenem obdobju koži podarimo primerno nego. Slednje je najpomembnejše zlasti v poletnih mesecih, ko je naša koža še dodatno izpostavljena in občutljiva. Bi radi združili uporabo čudovitega sezonskega sadja s poletnimi potrebami vaše kože? Ponujamo vam recept, ki vsebuje preproste a učinkovite sestavine, ki bodo vašo kožo nahranile ter jo naredile napeto in poenoteno.

  Obrazna maska iz malin

  Potrebujete:

  • ¼ skodelice svežih ali odmrznjenih malin,
  • 2 žlički mlete bele gline,
  • 2 žlički zmlete ovsene kaše (lahko jo zmeljete tudi v kavnem mlinčku).

  Priprava:

  Maline stresemo v posodico ter jih pretlačimo z vilicami. Ko ustvarimo gladko snov ji primešamo glino ter ovsene kosmiče. Sestavine mešamo toliko časa dokler ne dobimo pastaste snovi. Zmes nato pustimo počivati par minut, da se zgosti.

  Uporaba:

  S prsti nanesemo masko čez celoten obraz. Pustimo, da se strdi nato pa jo speremo s toplo vodo. Na očiščen obraz v nadaljnjem nanesemo vlažilno kremo. Vaša koža bo po uporabi opazno bolj napeta, ovsena kaša bo poskrbela za odstranitev odmrlih celic, maline pa bodo odpravile občutek zategovanja in oteklosti.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte