0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineNajboljši naravni diuretiki – pomagajte svojim ledvicam!

Najboljši naravni diuretiki – pomagajte svojim ledvicam!

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so večinoma deležne precej manj pozornosti kot drugi organi v našem telesu, na primer srce, možgani in jetra. Vendar pa prav ledvice opravijo ogromno »umazanega dela«, ki je izjemno pomembno za to, da ostanemo zdravi. Ledvice namreč filtrirajo kri in izločajo škodljive snovi oziroma odpadne produkte ter jih nato pošljejo do mehurja, da se lahko izločijo z urinom. Brez ledvic ne bi bila možna regulacija natrija in drugih elektrolitov v krvnem obtoku. Pojavile bi se ogromne težave z regulacijo pH-ja v telesu, ohranjanjem normalnega krvnega tlaka, tvorbo rdečih krvničk in sintezo vitamina D.

- Oglas -

Kadar so ledvice preobremenjene, je torej močno ogroženo vaše zdravje. Zaradi sodobnega načina življenja pogosto zelo trpijo prav ledvice. Če jih želite razbremeniti, vam priporočamo uživanje živil, ki veljajo za izvrstne naravne diuretike. Za vas smo izbrali magično peterico najboljših diuretikov, ki veljajo za naravne zaveznike ledvic.

Ingver

Ingver se pogosto omenja v povezavi z razstrupljanjem jeter, zelo podoben učinek pa ima tudi na ledvice. Izjemno blagodejen vpliv ingverja na ledvice potrjujejo tudi različne študije. Svetujemo vam, da si vsaj enkrat dnevno pripravite skodelico ingverjevega čaja, najbolje iz svežega koščka ingverjeve korenine. Tako boste z urinom izločili precej več škodljivih snovi kot običajno in s tem pomagali svojim ledvicam pri delu, obenem pa bo ingverjev čaj poskrbel tudi za okrepitev vašega imunskega sistema.

Regratove korenine

Regrat

Mnogi razstrupljevalni napitki, ki jih lahko danes kupite v trgovinah, vsebujejo tudi izvleček regratovih korenin. To seveda ni naključje, saj so korenine regrata odličen naravni diuretik, ki poveča tvorbo urina in pomaga tako ledvicam kot jetrom pri razstrupljanju. Žličko ali dve posušenih regratovih korenin prelijte z 2 decilitroma vrele vode. Pokrijte in počakajte 10 minut. Napitek ima sicer malce grenak okus, vendar se boste nanj zagotovo že zelo kmalu privadili. Še posebej če boste imeli v mislih, kako blagodejen vpliv na vaše telo ima. 

- Oglas -

Peteršilj

Peteršilj

Verjetno najbolj znan naravni diuretik je peteršilj. Mnogi ga imenujejo kar najboljše naravno razstrupljevalno sredstvo, kar podpirajo tudi številne znanstvene študije. Ena od možnosti je, da si pripravite čaj iz svežega ali posušenega peteršilja, po želji pa ga lahko dodate tudi »zmešančkom«. Seveda pa vam priporočamo tudi, da peteršilj vključite v čim več jedi, ki se znajdejo na vašem jedilniku. To ne bo prineslo le zdravstvenih koristi, ampak bo popestrilo tudi okus jedi in poskrbelo za dodatno svežino.

Slez

Tudi navadni slez sodi med rastline, po katerih je smiselno poseči, če želite razbremeniti svoje ledvice. Tako vam priporočamo pitje čaja, pripravljenega iz korenin sleza, ki je lahko zelo koristen tudi za hitrejše prebolevanje prehladov in pri blaženju kašlja. Čaj poleg tega ščiti telo pred bakterijskimi okužbami in varuje celice pred nevarnimi prostimi radikali. 

Zelena

Zelena

Na seznamu živil, ki izstopajo po diuretičnih učinkih, pa si posebno mesto zagotovo zasluži tudi zelena. Vključevanje zelene v prehrano bo pomagalo pri razstrupljanju telesa, in sicer tako, da bo spodbudilo pogostejše uriniranje. V zeleni najdemo tudi snovi, ki pomagajo preprečevati okužbe ledvic. Zeleno lahko dodate različnim jedem in napitkom ali pa si jo enostavno privoščite kot zdrav ter nizkokaloričen prigrizek.

.

NAJNOVEJŠE