0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliKako na naraven način odgnati pajke?

Kako na naraven način odgnati pajke?

MORDA VAS ZANIMA

Če ne marate, da se pajki sprehajajo po vašem domu, smo za vas pripravili nekaj naravnih rešitev, ki jih bodo odvrnili od vstopa v vaše bivalne prostore.

- Oglas -

Naravni repelent proti pajkom

Preprosto pripravite svoj naravni odganjalec pajkov povsem brez kemikalij. Potrebovali boste le nekaj eteričnih olj, jabolčni kis, vodo in pršilko. Ko pripravite pripravek, ga napršite na mesta, kjer se običajno zadržujejo pajki.

Potrebovali boste četrtino skodelice vode, tri kapljice eteričnega olja mete, tri kapljice eteričnega olja sivke, žlico jabolčnega kisa. Pripravite ga tako, da vodo prelijete v pršilko, temu dodajte eterična olja in jabolčni kis. Dobro pretresite  in popršite okoli oken in vrat ter na mestih, kjer bi lahko pajki prišli v vaš dom.  Nanos ponovite enkrat na teden.

- Oglas -

Pomarančne lupine

Pajke odvrača vonj citrusov, zato je lahko uporaba pomarančnih lupin varna rešitev, ki pajkom prepreči vstop v vaš dom. Uporabite lahko tudi lupine limone ali grenivke. Za večjo učinkovitost narežite lupine pomaranče na koščke, jih dajte v kozico, prelijte z vrelo vodo in pustite, da se namakajo čez noč. Zjutraj odcedite koščke in v vodo, ki je ostala, dodajte četrtino skodelice nepozebnika. Mešanico prelijte v pršilko in popršite na mestih, kjer ste opazili pajke.

Eterična olja

Pajki sovražijo vonj po meti, zato je ta naravni insekticid, ki odganja pajke in številne ostale insekte, kot so recimo komarji.  Uporabite ga tako, da ga nakapljate na bombažne blazinice in jih razporedite okoli svojega doma na točkah, kjer pajki običajno najdejo pot v notranjost.

Začimbe

Pajki se bodo izognili tudi nekaterih začimb, kot sta denimo cimet in kurkuma. Potresite malce cimeta in kurkume okoli hiše in tako se bodo pajki v velikem loku izognili vstopu  v vaš dom.

Kis

Pajke boste odvrnili tudi s pripravkom iz kisa. Zmešajte enako količina kisa in vode v pršilko, dobro premešajte in potem popršite na mesta, kjer se običajno nahajajo pajki.

.

NAJNOVEJŠE