Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaRegratove korenine poskrbijo za naravno razstrupljanje jeter

Regratove korenine poskrbijo za naravno razstrupljanje jeter

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba regratovih korenin v naravnem zdravilstvu ima zelo dolgo tradicijo. Uporabljali so jih že ameriški staroselci, regratove korenine pa so imele zelo pomembno vlogo tudi v tradicionalni arabski in kitajski medicini. Še posebej koristne so lahko za vaša jetra, pomagajo pa tudi številnim drugim organom. Obstajajo pa celo nekateri dokazi za to, da lahko regratove korenine pomagajo v boju z različnimi vrstami raka.

- Oglas -

Regradove korenine

Preprečite pretirano kopičenje strupov v telesu s pomočjo narave

V naravi pogosto najdemo odlične rešitve za mnoge težave z zdravjem. Ko pomislimo na zaščito jeter, se večina najprej spomni na pegasti badelj. Vendar pa obstajajo tudi druge rastline in deli rastlin, ki imajo zelo pozitiven vpliv na jetra. Učinkovitost regratovih korenin denimo potrjujejo tudi mnoge znanstvene raziskave. Poleg tega, da lahko korenine pomagajo pri razstrupljanju jeter, bodo tudi spodbudile izločanje žolča, kar je predvsem posledica delovanja snovi, imenovane taraksacin, ki jo vsebujejo. V sodobni družbi se mnogi posamezniki zelo težko uprejo razvadam in navadam, ki imajo lahko zelo negativen vpliv na jetra. Poleg tega pa smo praktično vsakodnevno izpostavljeni škodljivim snovem, ki stanje še poslabšajo. Tako obstaja povečano tveganje, da postanejo jetra preobremenjena, zato je razstrupljanje jeter zelo pomembno.

Regratove korenine

Kako regratove korenine pomagajo jetrom?

Regratove korenine lahko pomagajo celo pri težavah z jetri, ki so posledica uživanja prekomernih količin alkohola, in pri preprečevanju kopičenja presežne maščobe. Posledično to seveda pomeni zmanjšanje tveganja za t. i. bolezen zamaščenih jeter. V regratovih koreninah pa najdemo tudi zelo močne antioksidante, ki poskrbijo za še dodatno zaščito jeter pred škodljivimi vplivi. Uporaba korenin je načeloma varna, odsvetuje se le v primeru obstruktivne zlatenice. Seveda pa je pomembno, da se glede uporabe predhodno posvetujete tudi z zdravnikom.

Kako pripraviti čaj iz regratovih korenin?

- Oglas -

Regratove korenine, ki jih je mogoče uporabiti za pripravo čaja, so vam danes na voljo v večini lekarn. Seveda pa se lahko nabiranja korenin za čaj lotite tudi sami. Tako boste potrebovali malce več potrpežljivosti. Pazljivo »izkopljite« regrat skupaj s koreninami. Doma korenine ločite in jih dobro očistite pod vodo, nato pa jih nasekljajte na manjše koščke. V loncu zavrite liter vode, v katero stresite približno 2 žlički regratovih korenin. Pri srednji temperaturi kuhajte še približno minuto, nato počakajte 40 minut, preden mešanico precedite in popijete čaj. Če imate dovolj močan sokovnik, lahko poskusite tudi s pripravo soka iz regratovih korenin. Začnite z uživanjem 1 žličke tega soka na dan, količino pa lahko postopoma povečujete, dokler ne pridete do 3 žlic. Sok je sicer lahko zelo grenek. Če ne gre drugače, ga lahko zato tudi zmešate s kozarcem vode in po potrebi dodate še malce limoninega soka.

Preberite si tudi manj znane načine uporabe regrata.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×