Regratove korenine poskrbijo za naravno razstrupljanje jeter

Uporaba regratovih korenin v naravnem zdravilstvu ima zelo dolgo tradicijo. Uporabljali so jih že ameriški staroselci, regratove korenine pa so imele zelo pomembno vlogo tudi v tradicionalni arabski in kitajski medicini. Še posebej koristne so lahko za vaša jetra, pomagajo pa tudi številnim drugim organom. Obstajajo pa celo nekateri dokazi za to, da lahko regratove korenine pomagajo v boju z različnimi vrstami raka.

Preprečite pretirano kopičenje strupov v telesu s pomočjo narave

V naravi pogosto najdemo odlične rešitve za mnoge težave z zdravjem. Ko pomislimo na zaščito jeter, se večina najprej spomni na pegasti badelj. Vendar pa obstajajo tudi druge rastline in deli rastlin, ki imajo zelo pozitiven vpliv na jetra. Učinkovitost regratovih korenin denimo potrjujejo tudi mnoge znanstvene raziskave. Poleg tega, da lahko korenine pomagajo pri razstrupljanju jeter, bodo tudi spodbudile izločanje žolča, kar je predvsem posledica delovanja snovi, imenovane taraksacin, ki jo vsebujejo. V sodobni družbi se mnogi posamezniki zelo težko uprejo razvadam in navadam, ki imajo lahko zelo negativen vpliv na jetra. Poleg tega pa smo praktično vsakodnevno izpostavljeni škodljivim snovem, ki stanje še poslabšajo. Tako obstaja povečano tveganje, da postanejo jetra preobremenjena, zato je razstrupljanje jeter zelo pomembno.

Regradove korenine

Kako regratove korenine pomagajo jetrom?

Regratove korenine lahko pomagajo celo pri težavah z jetri, ki so posledica uživanja prekomernih količin alkohola, in pri preprečevanju kopičenja presežne maščobe. Posledično to seveda pomeni zmanjšanje tveganja za t. i. bolezen zamaščenih jeter. V regratovih koreninah pa najdemo tudi zelo močne antioksidante, ki poskrbijo za še dodatno zaščito jeter pred škodljivimi vplivi. Uporaba korenin je načeloma varna, odsvetuje se le v primeru obstruktivne zlatenice. Seveda pa je pomembno, da se glede uporabe predhodno posvetujete tudi z zdravnikom.

Kako pripraviti čaj iz regratovih korenin?

Regratove korenine, ki jih je mogoče uporabiti za pripravo čaja, so vam danes na voljo v večini lekarn. Seveda pa se lahko nabiranja korenin za čaj lotite tudi sami. Tako boste potrebovali malce več potrpežljivosti. Pazljivo »izkopljite« regrat skupaj s koreninami. Doma korenine ločite in jih dobro očistite pod vodo, nato pa jih nasekljajte na manjše koščke. V loncu zavrite liter vode, v katero stresite približno 2 žlički regratovih korenin. Pri srednji temperaturi kuhajte še približno minuto, nato počakajte 40 minut, preden mešanico precedite in popijete čaj. Če imate dovolj močan sokovnik, lahko poskusite tudi s pripravo soka iz regratovih korenin. Začnite z uživanjem 1 žličke tega soka na dan, količino pa lahko postopoma povečujete, dokler ne pridete do 3 žlic. Sok je sicer lahko zelo grenek. Če ne gre drugače, ga lahko zato tudi zmešate s kozarcem vode in po potrebi dodate še malce limoninega soka.

Preberite si tudi manj znane načine uporabe regrata.