Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaIzvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

Izvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

MORDA VAS ZANIMA

Študija je pokazala, da je regratov izvleček iz korenine zelo citotoksičen za vse tri vrste človeških celic levkemije. Na testiranjih je ekstrakt po 48 urah izpostavljenosti uničil kar do 96% CMML celic (celice kronične mieloične levkemije). Ekstrakt so pripravili iz sveže nabranih regratovih korenin iz bližnjega travnika. Raziskovalci pravijo, da ima ekstrakt “velik potencial” kot učinkovita alternativa konvencionalnim kemoterapijam.

- Oglas -

Ekstrakt iz regratove korenine

Pa je mogoče pričakovati, da bo ekstrakt tako dobro kot v laboratoriju deloval tudi pri ljudeh, ki trpijo za levkemijo? V resnici je bila študija izvedena, ker je kanadska raziskovalka rakavih bolezni dr. Caroline Hamm opazila, da je pri več bolnikih na njeni kliniki za rakave bolezni šla bolezen v remisijo po tem, ko so več mesecev pili regratov čaj. Enden izmed takih bolnikov je bil tudi 72-letni moški, pri katerem tudi agresivna kemoterapija ni bila uspešna. V bolnišnici so ga poslali domov in mu povedali, da je čas, da se poslovi od svoje družine in prijateljev. Začel je piti čaja iz regrata in se vrnil na kliniko 4 mesece kasneje v popolni remisiji raka.

Tdi tri leta kasneje je bila bolezen še vedno v remisiji, gospod pa je bil dobrega zdravja in počutja. Kanadska vlada je takrat odobrila financiranje začetnih kliničnih preskušanjizvlečka iz regratove korenine proti levkemiji. V tem času so nadaljne študije pokazale, da so regratovi izvlečki tudi močno orožje proti raku trebušne slinavke, melanomu, raku dojke in raku na prostati. To za nekatere strokovnjake sploh ni presenetljivo, saj se različni izvlečki regrata že stoletja uporabljajo v tradicionalni medicini za zdravljenje večih bolezni.

Več o regratovih zdravilnih lastnostih najdete tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×