Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaIzvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

Izvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

MORDA VAS ZANIMA

Študija je pokazala, da je regratov izvleček iz korenine zelo citotoksičen za vse tri vrste človeških celic levkemije. Na testiranjih je ekstrakt po 48 urah izpostavljenosti uničil kar do 96% CMML celic (celice kronične mieloične levkemije). Ekstrakt so pripravili iz sveže nabranih regratovih korenin iz bližnjega travnika. Raziskovalci pravijo, da ima ekstrakt “velik potencial” kot učinkovita alternativa konvencionalnim kemoterapijam.

- Oglas -

Ekstrakt iz regratove korenine

Pa je mogoče pričakovati, da bo ekstrakt tako dobro kot v laboratoriju deloval tudi pri ljudeh, ki trpijo za levkemijo? V resnici je bila študija izvedena, ker je kanadska raziskovalka rakavih bolezni dr. Caroline Hamm opazila, da je pri več bolnikih na njeni kliniki za rakave bolezni šla bolezen v remisijo po tem, ko so več mesecev pili regratov čaj. Enden izmed takih bolnikov je bil tudi 72-letni moški, pri katerem tudi agresivna kemoterapija ni bila uspešna. V bolnišnici so ga poslali domov in mu povedali, da je čas, da se poslovi od svoje družine in prijateljev. Začel je piti čaja iz regrata in se vrnil na kliniko 4 mesece kasneje v popolni remisiji raka.

Tdi tri leta kasneje je bila bolezen še vedno v remisiji, gospod pa je bil dobrega zdravja in počutja. Kanadska vlada je takrat odobrila financiranje začetnih kliničnih preskušanjizvlečka iz regratove korenine proti levkemiji. V tem času so nadaljne študije pokazale, da so regratovi izvlečki tudi močno orožje proti raku trebušne slinavke, melanomu, raku dojke in raku na prostati. To za nekatere strokovnjake sploh ni presenetljivo, saj se različni izvlečki regrata že stoletja uporabljajo v tradicionalni medicini za zdravljenje večih bolezni.

Več o regratovih zdravilnih lastnostih najdete tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×