0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

Izvleček iz regrata, ki uniči 96 % rakavih celic pri levkemiji

MORDA VAS ZANIMA

Študija je pokazala, da je regratov izvleček iz korenine zelo citotoksičen za vse tri vrste človeških celic levkemije. Na testiranjih je ekstrakt po 48 urah izpostavljenosti uničil kar do 96% CMML celic (celice kronične mieloične levkemije). Ekstrakt so pripravili iz sveže nabranih regratovih korenin iz bližnjega travnika. Raziskovalci pravijo, da ima ekstrakt “velik potencial” kot učinkovita alternativa konvencionalnim kemoterapijam.

- Oglas -

Pa je mogoče pričakovati, da bo ekstrakt tako dobro kot v laboratoriju deloval tudi pri ljudeh, ki trpijo za levkemijo? V resnici je bila študija izvedena, ker je kanadska raziskovalka rakavih bolezni dr. Caroline Hamm opazila, da je pri več bolnikih na njeni kliniki za rakave bolezni šla bolezen v remisijo po tem, ko so več mesecev pili regratov čaj. Enden izmed takih bolnikov je bil tudi 72-letni moški, pri katerem tudi agresivna kemoterapija ni bila uspešna. V bolnišnici so ga poslali domov in mu povedali, da je čas, da se poslovi od svoje družine in prijateljev. Začel je piti čaja iz regrata in se vrnil na kliniko 4 mesece kasneje v popolni remisiji raka.

Tdi tri leta kasneje je bila bolezen še vedno v remisiji, gospod pa je bil dobrega zdravja in počutja. Kanadska vlada je takrat odobrila financiranje začetnih kliničnih preskušanjizvlečka iz regratove korenine proti levkemiji. V tem času so nadaljne študije pokazale, da so regratovi izvlečki tudi močno orožje proti raku trebušne slinavke, melanomu, raku dojke in raku na prostati. To za nekatere strokovnjake sploh ni presenetljivo, saj se različni izvlečki regrata že stoletja uporabljajo v tradicionalni medicini za zdravljenje večih bolezni.

Več o regratovih zdravilnih lastnostih najdete tukaj.

.

NAJNOVEJŠE