0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPoskrbite za svoje ledvice: 7 škodljivih navad, ki se jih je pametno...

Poskrbite za svoje ledvice: 7 škodljivih navad, ki se jih je pametno znebiti

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice so izjemno pomembne za naše zdravje. Filtrirajo namreč našo kri in igrajo eno ključnih vlog pri razstrupljanju telesa oziroma izločanju škodljivih snovi. Poleg tega se v ledvicah tvorijo nekateri hormoni, gre pa tudi za organ, ki je izjemno pomemben za regulacijo pH-ravnovesja v našem telesu. S tem pa seveda pomen ledvic še zdaleč ni izčrpan. Tako je jasno, da brez zdravih ledvic ni dobrega zdravja. Vendar pa so lahko simptomi ledvičnih bolezni dolgo časa skorajda neopazni, dokler ne pride do resnejših okvar. Četudi vam trenutno ledvice ne povzročajo težav, to še ne pomeni, da jim z neustreznimi vsakodnevnimi navadami ne škodujete …

- Oglas -

Ledvice

Ne popijete dovolj vode

Za normalno delovanje ledvic je zelo pomembno, da popijete zadostne količine vode. Nezadosten vnos tekočine lahko tako privede do kopičenja škodljivih snovi v telesu, posledica pa so lahko resne bolezni.

Vaša prehrana vsebuje preveč soli

Naše telo sicer potrebuje manjše količine natrija. Vendar pa večina ljudi zaužije preveč soli, kar lahko hitro privede do presežka natrija v telesu. Eden najbolj obremenjenih organov v tem primeru pa so zagotovo prav ledvice.

- Oglas -

Pogosto zavlačujete z uriniranjem

Ali pogosto zavlačujete z uriniranjem, ker imate preveč drugega dela? S tem lahko povzročite resno škodo svojim ledvicam, seveda pa tudi drugim organom, ki sestavljajo sečila, predvsem mehurju.

Ne zaužijete dovolj vitaminov in mineralov

Pomanjkanje določenih vitaminov in mineralov v telesu lahko poveča tveganje za ledvične kamne in druge težave z ledvicami. Med najpomembnejša mikrohranila za ledvice zagotovo sodita magnezij in vitamin B6.

Pretiravate z beljakovinami

Nujno je, da naša prehrana vsebuje zadosten delež beljakovin. Vendar pa lahko po drugi strani prevelike količine beljakovin, še posebej živalskega izvora, pretirano obremenijo ledvice.

Pijete zelo veliko kave

Podobno kot sol je lahko tudi kofein zelo problematičen za naše ledvice, še posebej v prevelikih količinah. Škoda se sicer običajno pokaže šele čez čas. Poskušajte torej čim bolj omejiti pitje kave in drugih kofeinskih napitkov.

- Oglas -

Uživate prekomerne količine alkohola

Mnogi mislijo, da alkohol škoduje predvsem jetrom, vendar so lahko zaradi pretiravanja z alkoholom v veliki nevarnosti tudi ledvice. Občasen kozarček načeloma ni problematičen, a poskrbite, da res ostane le pri kozarčku.

.

NAJNOVEJŠE