Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaZdravilna zelišča za mehur, ledvice in sečne poti

Zdravilna zelišča za mehur, ledvice in sečne poti

MORDA VAS ZANIMA

Ledvice opravljajo zelo pomembno nalogo: tvorijo seč in ga izločajo. Iz telesa prav tako odstranjujejo odpadne snovi, ki nastajajo pri presnovi, prav tako soli in strupe, kot so sečnina in sečna kislina, skrbijo pa tudi za to, da se količina in kemična sestava telesnih tekočin ne spreminjata. Našim ledvicam bi torej lahko rekli kar čistilna naprava v malem. Ledvice kri vsak dan prečistijo kar po 60-krat. Če je potrebno, pospešujejo in zmanjšujejo izločanje urina ter tako skrbijo, da se količina vode v telesu ne spreminja. Ledvice prav tako uravnavajo vsebnost baz in kislin v krvi.

- Oglas -

Pri različnih težavah z ledvicami in mehurjem se velja pogosto obrniti kar k materi Naravi, ki ponuja številna zdravilna zelišča, ki blagodejno vplivajo na naša izločala.

Listi breze

Listi breze blago odvajajo vodo, ob tem pa ne dražijo ledvic. Pospešujejo odvajanje seča, zato liste breze pogosto vsebujejo čaji za čiščenje krvi, prav tako pa tudi čaji za zdravljenje kroničnih revmatičnih bolezni. Čaj pripravimo tako, da dve čajni žlički brezovih listov prelijemo s skodelico kropa. Skodelico čaja si privoščimo trikrat na dan.

Brinove jagode

Med najbolj znanimi zdravilnimi zelišči za odvajanje vode iz telesa so zagotovo brinove jagode, saj močno pospešujejo izločanje tekočin, razkužujejo in spodbujajo presnovo, zelo primerne so tudi za čiščenje krvi, pomagajo pa tudi pri protinu in revmatičnih obolenjih. Priprava čaja: čajno žličko brinovih jagod prelijemo s skodelico kropa. Vsak dan popijemo eno skodelico zjutraj, eno pa zvečer.

Če čaj uživamo dlje časa, lahko ta draži ledvice, zato ga odsvetujemo bolnikom z ledvičnimi obolenji. Brinovih jagod naj ne bi uporabljali več kot štiri tedne, odsvetujemo pa jih tudi nosečnicam.

Listi brusnic

- Oglas -

Listi brusnic so nepogrešljivi pri vnetnih boleznih mehurja. Čaj iz listov brusnic si pripravimo tako, da dve čajni žlički prelijemo s hladno vodo, pustimo stati 10 ur, nato pa precedimo. Vsak dan popijemo dve skodelici segretega čaja.

Plodovi peteršilja

Plodovi peteršilja močno pospešujejo izločanje seča, zato jih uporabljamo za izpiranje pri kroničnih boleznih mehurja. Čaj iz peteršilja povzroča popadke, zato naj ga nosečnice ne bi uživale, prav tako ga odsvetujemo tudi ledvičnim bolnikom.

Zel preslice

Preslica blago deluje na izločanje seča, primerna pa je tudi za dolgotrajnejšo uporabo. Dobro se obnese pri zdravljenju bolezni mehurja in sečil, prav tako pa zelo učinkovito krepi tudi naš imunski sistem. Že Sebastian Kneipp je preslico opisoval kot edinstveno in nenadomestljivo. Čaj iz preslice pripravimo tako, da dve čajni žlički preslice prelijemo s skodelico vrele vode. Vsak dan si lahko privoščimo tri skodelice čaja.

Korenine in listi regrata

Regrat odlično pospešuje presnovo, še posebej učinkovit je prav pri težavah z ledvicami, dobro pa se obnese tudi pri revmatičnih težavah in protinu.  Regrat ni primeren za ljudi z občutljivim želodcem, odsvetujemo pa ga tudi pri težavah z zaporo črevesja.

Šparglji

Šparglji pospešujejo odvajanje vode in odlično čistijo kri. Za pripravo čaja s hladno vodo prelijemo dve čajni žlički korenike, zavremo in precedimo. Deset dni vsak dan popijemo od dve do tri skodelice čaja. Čaja ne priporočamo ob vnetnih boleznih ledvic.

Zelena

Zelena zelo učinkovito odvaja vodo, za pripravo čaja pa uporabljamo gomolj ali liste. Dve čajni žlički prelijemo s skodelico vrele vode.

Zel zlate rozge

Zlata rozga je v Evropi že od srednjega veka med najbolj znanimi  zdravili za bolezni ledvic. Iz ledvičnega tkiva namreč odvaja vodo, pospešuje njihovo delovanje, prav tako pa tudi blaži vnetja in krče. Za pripravo čaja dve čajni žlički prelijemo s skodelico kropa. Vsak dan popijemo od dve do tri skodelice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×