Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Zdravje & prehranaPreženite tesnobne občutke s sivkinim sladoledom

Preženite tesnobne občutke s sivkinim sladoledom

MORDA VAS ZANIMA

Ste pod stresom, slabe volje in potrebujete nežen dvig razpoloženja?  Pripravite sivkin domači sladoled, ki vas bo pomiril, pomagal odgnati slabe misli in pripomogel k sprostitvi tesnobnih občutkov. Sladoled ne vsebuje laktoze, zanj pa prav tako ne potrebujete strojčka za pripravo sladoleda.

- Oglas -

Zdravilna sivka za mirne živce

To dišečo rastlino čudovite vijolične barve lahko sebi v prid izkoristimo tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo.  Verjetno ste z vrečkami iz sivke že vsi kdaj odgnali nadležne molje iz omar. Eterično olje sivke pa je tudi naravni antibiotik, antiseptik in antidepresiv. Znana je tudi po tem, da je še posebej primerna za ženske težave, saj  pomirja krče in spodbuja menstruacijo.

Njeni pomirjevalni učinki so preverjeni, pomaga pa lahko tudi pri težavah z nespečnostjo, pri slabem apetitu, migreni, razdražljivosti,  nepogrešljiva  je tudi kot razkužilo za manjše rane.  Uporaba sivke se odsvetuje nosečnicam in doječim mamicam.

Najbolj znana je po tem, da pomirja živce, uporabljamo jo lahko v obliki različnih pripravkov – čajev, poparkov, izvlečkov, v vročih dneh pa lahko poskusite tudi z izdelavo domačega sivkinega sladoleda, ki vas bo sprostil,  pomiril vaše čute in blagodejno vplival na vaše splošno počutje.

Sestavine:

  • 400 ml polnomastnega kokosovega mleka na sobni temperaturi,
  • pol žličke ekstrakta vanilije,
  • čajna žlička posušenih sivkinih cvetov,
  • 2 žlici medu.

Priprava:

- Oglas -

Vse sestavine dajte v zmogljiv električni mešalnik in mešajte dokler ni masa popolnoma gladka, vendar bodite pozorni, da ne mešate dlje, saj lahko mešanica prične razpadati. Vse predevajte v primerno veliko posodo in postavite v zamrzovalnik.  Za izdelavo ne potrebujete strojčka za izdelavo sladoleda, je pa priporočljivo, da ga med tem ko zmrzuje, vsako uro dobro premešate. Sladoled naj torej zmrzuje štiri do šest ur, vsako uro pa ga dobro premešajte.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×