0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreženite tesnobne občutke s sivkinim sladoledom

Preženite tesnobne občutke s sivkinim sladoledom

MORDA VAS ZANIMA

Ste pod stresom, slabe volje in potrebujete nežen dvig razpoloženja?  Pripravite sivkin domači sladoled, ki vas bo pomiril, pomagal odgnati slabe misli in pripomogel k sprostitvi tesnobnih občutkov. Sladoled ne vsebuje laktoze, zanj pa prav tako ne potrebujete strojčka za pripravo sladoleda.

- Oglas -

Zdravilna sivka za mirne živce

To dišečo rastlino čudovite vijolične barve lahko sebi v prid izkoristimo tako za zunanjo kot tudi za notranjo uporabo.  Verjetno ste z vrečkami iz sivke že vsi kdaj odgnali nadležne molje iz omar. Eterično olje sivke pa je tudi naravni antibiotik, antiseptik in antidepresiv. Znana je tudi po tem, da je še posebej primerna za ženske težave, saj  pomirja krče in spodbuja menstruacijo.

Njeni pomirjevalni učinki so preverjeni, pomaga pa lahko tudi pri težavah z nespečnostjo, pri slabem apetitu, migreni, razdražljivosti,  nepogrešljiva  je tudi kot razkužilo za manjše rane.  Uporaba sivke se odsvetuje nosečnicam in doječim mamicam.

- Oglas -

Najbolj znana je po tem, da pomirja živce, uporabljamo jo lahko v obliki različnih pripravkov – čajev, poparkov, izvlečkov, v vročih dneh pa lahko poskusite tudi z izdelavo domačega sivkinega sladoleda, ki vas bo sprostil,  pomiril vaše čute in blagodejno vplival na vaše splošno počutje.

Sestavine:

  • 400 ml polnomastnega kokosovega mleka na sobni temperaturi,
  • pol žličke ekstrakta vanilije,
  • čajna žlička posušenih sivkinih cvetov,
  • 2 žlici medu.

Priprava:

Vse sestavine dajte v zmogljiv električni mešalnik in mešajte dokler ni masa popolnoma gladka, vendar bodite pozorni, da ne mešate dlje, saj lahko mešanica prične razpadati. Vse predevajte v primerno veliko posodo in postavite v zamrzovalnik.  Za izdelavo ne potrebujete strojčka za izdelavo sladoleda, je pa priporočljivo, da ga med tem ko zmrzuje, vsako uro dobro premešate. Sladoled naj torej zmrzuje štiri do šest ur, vsako uro pa ga dobro premešajte.

.

NAJNOVEJŠE