0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPiki komarjev: kako ublažiti srbečico in rdečico?

Piki komarjev: kako ublažiti srbečico in rdečico?

MORDA VAS ZANIMA

Pred nami je obdobje, ko bomo morali posvetiti več pozornosti zaščiti pred komarji. Na srečo obstaja kar nekaj odličnih naravnih možnosti, zato ni potrebe, da na kožo nanašate potencialno nevarne kemikalije. Kaj pa storiti v primeru, da vas je komar že pičil? Tudi tu si lahko pomagate s povsem naravnimi pripravki, ki bodo zelo hitro pomirili rdečico in srbečico.

- Oglas -

Ovseni kosmiči

Za večino so ovseni kosmiči predvsem zdrav zajtrk, vendar so še mnogo več od tega. Med drugim so zelo koristni za nego kože, tudi takrat, ko vas piči komar. Vsebujejo namreč snovi, ki pomirijo koži. Zmešajte enako količino vode in ovsenih kosmičev. Počakajte, dokler se mešanica ne zgosti. Nato jo nanesite za kožo za približno 10 minut. Če imate pike po vsem telesu, priporočamo, da si pripravite kopel, v katero stresete približno 200 gramov ovsenih kosmičev.

Aloe vera

V poletnih mesecih je aloe vera izjemno uporabna. Poskrbi za hitro olajšanje v primeru sončnih opeklin, pomaga pa tudi pri blaženju srbečice in rdečice, ki sta posledica pikov komarjev. Če imate rastlino doma, preprosto odprite list in nanesite gel na mesto pika. Gel aloe vere pa lahko kupite tudi v lekarni.

Soda bikarbona

Verjetno lahko sodo bikarbono najdemo v večini kuhinj. Najbrž jo sicer uporabljate predvsem za čiščenje. Vendar vam lahko priskoči na pomoč tudi takrat, ko vas piči komar. Potrebujete približno 1 žlico sode bikarbone, ki ji dodajte nekaj kapljic vode – toliko, da dobite gosto pasto. To pasto nato nanesite na kožo in počakajte vsaj 10 minut, preden jo izperete.

- Oglas -

Bazilika

V italijanski kuhinji je bazilika ena izmed najpogosteje uporabljenih začimb, znana pa je tudi po mnogih pozitivnih vplivih na zdravje. Precej manj ljudi pa ve, da je zelo uporabna tudi pri negi koži, predvsem pri blaženju srbečice. V vrelo vodo stresite nekaj žlic posušene bazilike. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato pa vanjo pomočite čist kos blaga, ki ga položite na kožo. Ponavljajte po potrebi.

Jabolčni kis

Težko si je zamisliti težavo, ki ji jabolčni kis ne bi mogel biti kos. Tako bo uspešno pomagal tudi pri pikih komarjev. Pripravite lahko mešanico iz jabolčnega kisa in vode (razmerje 1 : 1), v katero nato pomočite čisto krpo in jo položite na kožo. Jabolčni kis pa lahko dodate tudi kopeli.

Čebula

Sok, ki se nahaja v čebuli, je izjemno učinkovit pri lajšanju srbečice in nasploh pri razdraženi koži. Vse, kar morate storiti, je, da čebulo olupite, odrežete manjši košček in ga položite na mesto, kjer se je pojavil pik. Počakajte približno 15 minut.

.

NAJNOVEJŠE