Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaDiabetes: dnevne navade, ki vam pomagajo pri spopadanju z boleznijo

Diabetes: dnevne navade, ki vam pomagajo pri spopadanju z boleznijo

MORDA VAS ZANIMA

Šok, ki nastopi, ko ugotovite, da imate sladkorno bolezen oziroma diabetes, je seveda povsem razumljiv. Vendar pa to nikakor ni konec sveta. Z uravnoteženo prehrano in rednim gibanjem lahko zelo uspešno nadzorujete raven sladkorja v krvi, včasih pa so potrebna tudi zdravila. Za piko na i pa poskrbijo določene vsakodnevne navade, ki pomagajo pri spopadanju z diabetesom.

- Oglas -

Merjenje ravni sladkorja v krvi

Redno merjenje ravni sladkorja v krvi

Pri diabetesu je zelo pomembno, da veste, kaj se dogaja z vašim telesom – oziroma kako se telo odziva na doložena živila ipd. Tako je nujno, da si čim prej priskrbite merilnik sladkorja v krvi, nato pa ga morate seveda redno uporabljati, najbolje večkrat dnevno. Raven sladkorja v krvi je smiselno izmeriti na tešče, nato pa še po vsakem obroku. Sprva bo postopek morda malce neprijeten, vendar se boste zelo hitro navadili. Merjenje bo postalo del vaše vsakodnevne rutine, posledično pa ne bo skrbi, da bi izgubili nadzor nad situacijo.

Žvrkljanje olja

Skrb za dobro ustno higieno je seveda nujna za vse, pri diabetikih pa je še toliko pomembnejša. Zaradi sladkorne bolezni ste namreč bolj nagnjeni k težavam k dlesnimi. Poleg rednega ščetkanja in nitkanja priporočamo še redno žvrkljanje olja, najbolje kokosovega. Gre za starodavno ajurvedsko prakso, ki pomaga pri preprečevanju kopičenja bakterij v ustni votlini, pozitivno pa vplivatudi  na celostno zdravje, saj z žvrkljanjem olj iz telesa odstranimo ogromno škodljivih snovi. Svetujemo žvrkljanje na tešče, približno 20 minut. Na koncu olje izpljunite.

Pijte cimetov čaj

Med začimbami, ki so koristne za diabetike, še posebej izstopa cimet. Izboljša namreč odzivnost celic na inzulin, kar posledično vpliva na zniževanje ravni sladkorja v krvi. Tako je zelo koristno, da vsak dan popijete vsaj eno skodelico cimetovega čaja. Vodo najprej zavrite, nato pa ji primešajte žličko cimeta. Seveda pa lahko cimet vključite tudi v različne jedi. To ne bo pomagalo le pri zniževanju krvnega sladkorja, ampak tudi pri mnogih drugih težavah z zdravjem, med drugim tudi pri povišanem holesterolu.

Redno pregledovanje stopal

- Oglas -

Kot verjetno veste, so pri ljudeh z diabetesom stopala eden najbolj problematičnih delov telesa. Zelo hitro se namreč pojavijo rane, ki se težko zacelijo. Tako je izredno pomembno, da stopala pregledujete vsak dan. V primeru kakršnih koli težav se čim prej oglasite pri zdravniku. Na prvi pogled manjša neprijetnost, kot je na primer žulj, se lahko razvije v nekaj precej hujšega, zato ne zanemarjajte rednega pregledovanja stopal.

Izvleček grenke kumare

Ste že slišali za grenko kumaro (Momordica charantia)? Izvleček te rastline je zelo koristen za ljudi s sladkorno boleznijo, saj vsebuje ogromno snovi, ki pomagajo pri zniževanju količine sladkorja v krvi. Redno uživanje izvlečka grenke kumare je tako ena izmed tistih navad, ki vam uspešno pomagajo v boju z diabetesom. Seveda pa se morate pred začetkom jemanja vedno pogovoriti z zdravnikom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×