0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaGingivitis in druge težave z dlesnimi: najboljša naravna pomoč

Gingivitis in druge težave z dlesnimi: najboljša naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

Zelo velik delež odraslih naj bi imel vsaj občasne težave z dlesnimi. To je lahko povezano s pomanjkljivo zobno higieno, včasih pa so v ozadju tudi genetski vplivi. Če tudi sami opažate, da so vaše dlesni zelo občutljive, vnete ali če celo krvavijo, je seveda nujno, da čim prej ukrepate. Sčasoma se lahko namreč razvijejo resnejše težave, ki v končni fazi pomenijo celo izpadanje zob. Vsekakor je pomembno, da o težavah z dlesnimi čim prej obvestite svojega zobozdravnika, zelo blagodejen vpliv na dlesni pa imajo lahko tudi nekateri naravni pripravki …

- Oglas -

Redno pitje zelenega čaja

V zelenem čaju se nahaja ogromno antioksidantov, ki imajo pozitiven vpliv tudi na naše dlesni. Tako ni presenetljivo, da so raziskave pokazale, da lahko redno pitje zelenega čaja pomaga pri gingivitisu in sorodnih težavah z dlesnimi. Obenem pa pitje zelenega čaja deluje tudi preventivno, torej tako, da zmanjšuje možnosti, da bi do težav z dlesnimi sploh prišlo.

Gingivitis

Kurkumina pasta koristna tudi za dlesni

Kurkuma je začimba, o kateri se zadnje čase ogromno govori. Seveda upravičeno, saj je moč kurkume zares izjemna. Deluje namreč tako protivnetno kot protibakterijsko, obenem pa vsebuje snovi, ki veljajo za odlične antioksidante. To so tudi razlogi, zaradi katerih je kurkumo smiselno uporabiti za preprečevanje ali lajšanje težav z dlesnimi. Ena izmed možnosti je, da približno 1 žličko kurkume zmešate s pol žličke soli in enako količino gorčičnega olja. Tako dobljeno pasto nato vtrite v dlesni dvakrat dnevno.

Izpiranje ustne votline z žajbljevim čajem

Na dlesni lahko zelo pozitivno vpliva tudi žajbelj, v katerem prav tako najdemo snovi, ki delujejo protivnetno. Najprej torej skuhajte žajbljev čaj, ki ga nato malce ohladite in ga uporabite namesto ustne vode.

- Oglas -

Kokosovo olje in njegovi izjemni protibakterijski učinki

Izvrstna izbira za pomiritev razdraženih dlesni pa je lahko tudi kokosovo olje. Še posebej zaradi dejstva, da je kokosovo olje izjemno uspešno v boju s škodljivimi bakterijami. Tako naj bi redno žvrkljanje kokosovega olja pomagalo tudi pri preprečevanju gingivitisa in drugih težav z dlesnimi.

.

NAJNOVEJŠE