0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaGlivice na stopalih: najboljša naravna pomoč

Glivice na stopalih: najboljša naravna pomoč

MORDA VAS ZANIMA

V toplejših delih leta so glivice na stopalih zelo pogosta težava, predvsem če se vaša stopala močneje znojijo oziroma če nosite zaprto obutev. Še posebej pogosto se glivice pojavijo med prsti na nogah. Posledice so srbečica, pekoč občutek, neprijeten vonj ipd. Če se glivice razširijo na nohte, se ti velikokrat razbarvajo in se začnejo lomiti. Na srečo pa obstaja nekaj zelo dobrih in povsem naravnih rešitev …

- Oglas -

Črni čaj

Zaradi taninske kisline, ki jo vsebuje, je črni čaj ena najboljših naravnih izbir za vse, ki se spopadate z glivicami na stopalih. Preprečuje namreč znojenje in zaustavlja nadaljnjo rast glivic. Skuhajte močan čaj, ki ga nato prelijte v manjšo plastično kad. V čaj potopite stopala za vsaj 20 minut. Na koncu stopala dobro zbrišite. Ponavljajte vsaj dvakrat dnevno, dokler glivice ne izginejo.

Sol

Za uničevanje glivic in preprečevanje prekomerne vlažnosti je odlična tudi povsem navadna kuhinjska sol. Segrejte približno liter vode, ki ji nato dodajte 5 žlic soli. Potopite stopala v mešanico in počakajte toliko časa, dokler se voda ne ohladi. Nato osušite stopala. Preden se obujete, jih lahko posujete tudi s sodo bikarbono ali z otroškim pudrom, ki bosta nase vezala vlago.

Česen in glivice na stopalih

Zelo dobra izbira za vse, ki imate težave z glivicami na stopalih, je tudi česen. Pomaga že uživanje česna, za še boljši učinek pa priporočamo, da pripravite pasto iz enega stroka česna (nasekljanega), ki mu dodajte nekaj kapljic olivnega olja. Pasto nanesite na problematična mesta in pustite delovati vsaj pol ure.

- Oglas -

Eterično olje čajevca

Vsem, ki prisegate na eterična olja, priporočamo, da v primeru glivic izberete olje čajevca. Gre namreč za eterično olje z izredno močnim protiglivičnim delovanjem. Zmešajte ga s poljubnim rastlinskim oljem, na primer s kokosovim ali z olivnim, in nato nanesite mešanico na mesta, kjer ste opazili razraščanje glivic.

Jabolčni kis in soda bikarbona

Tako jabolčni kis kot soda bikarbona sodita med najbolj uporabne sestavine v naših gospodinjstvih. Skupaj pa sta praktično nepremagljiva – tudi pri odpravljanju glivic na stopalih. Potrebujete deciliter vode, ki ji dodajte enako količino jabolčnega kisa. Nato primešajte še eno žlico sode bikarbone. Dobro premešajte in z mešanico namažite stopala. Počakajte vsaj pol ure, preden stopala umijete in osušite.

.

NAJNOVEJŠE