Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaTežave, ki jih lahko reši čajevec

Težave, ki jih lahko reši čajevec

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje čajevca je izredno močan antiseptik. Izjemno moč narave, ki se skriva v steklenički eteričnega olja čajevca, lahko izkoristite sebi v prid, ko vas pestijo zdravstvene težavice – in kmalu vam bo bolje. Preberite, kdaj si lahko pomagate s čajevcem.

- Oglas -

Eterično olje čajevca je eno redkih olj (tudi sivkino je tako), ki se lahko nanaša neposredno na kožo. To je še ena spodbuda več, da izkoristite njegove zdravilne učinke. Pri zatiranju glivic olje enostavno namažete na kožo nekajkrat na dan. Če je vaša koža preobčutljiva, olje čajevca raztopite v nosilnem olju (npr. olivnem) in ga šele nato nanesite na kožo. Tega olja ne smete zaužiti, saj to lahko povzroči bruhanje, drisko ali resnejše zaplete. Prav tako pazite, da ne zaide v oko. Če ste alergik, najprej testirajte, ali manjša količina olja čajevca povzroči na vaši koži alergično reakcijo. Izogibajo naj se ga tudi nosečnice in matere, ki dojijo.

Vnetje ušes

Ker čajevec deluje proti glivicam, bakterijam in virusom, ga lahko s pridom uporabite, ko vas pestijo bolečine v ušesih ali imate začetno fazo vnetja ušes. Olja nikoli ne nanašajte ali kapljajte neposredno v uro – nanesite ga na zunanjo stran, okrog ušesa, in s prsti masirajte uho. Dve kapljici olja lahko kanete na palčko za uho in jo vstavite v sluhovod – pri tem pazite, da ne mažete po notranji strani ušesa.

Vneta ustna votlina

Če imate težave z vnetjem v ustih ali so se vam pojavile afte, kanite nekaj kapljic eteričnega olja čajevca v kozarec mlačne vode in mešanico grgrajte. Ta metoda pomaga tudi pri zatiranju slabega zadaha. Tekočine nikoli ne pijte!

Olje čajevca

Vneto grlo ali sinusi

Če imate vnetje grla, sinusov ali močno kašljate, kapnite nekaj kapljic olja čajevca na robček in ga duhajte nekaj časa. Druga oblika pomoči pa je, da nekaj kapljic olja čajevca kanete v vročo vodo, glavo pokrijete z brisačo in opravite inhalacije.

Vaginalna infekcija

- Oglas -

Pri vaginalni infekciji vam bo pomagala sedeča kopel, v katero kanete približno dvajset kapljic eteričnega olja čajevca.

Prhljaj

Sedem kapljic eteričnega olja čajevca zmešajte v žlici olivnega olja. Zmes nanesite na lasišče in pustite delovati čez noč. Nekaj kapljic olja čajevca lahko dodajate tudi šamponu.

Mozolji

Na palčko za uho kanite kapljico olja čajevca in ga namažite po mestu, kjer imate mozolje ali ogrce. Mažite do dvakrat dnevno ali pustite namazano čez noč.

Odganja tudi mrčes

Za odganjanje muh in moljev v skledo, polno vode, kanite tri do štiri kapljice eteričnega olja čajevca. Ta mešanica bo očistila in razkužila tudi zrak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×