5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaTežave, ki jih lahko reši čajevec

Težave, ki jih lahko reši čajevec

MORDA VAS ZANIMA

Eterično olje čajevca je izredno močan antiseptik. Izjemno moč narave, ki se skriva v steklenički eteričnega olja čajevca, lahko izkoristite sebi v prid, ko vas pestijo zdravstvene težavice – in kmalu vam bo bolje. Preberite, kdaj si lahko pomagate s čajevcem.

- Oglas -

Eterično olje čajevca je eno redkih olj (tudi sivkino je tako), ki se lahko nanaša neposredno na kožo. To je še ena spodbuda več, da izkoristite njegove zdravilne učinke. Pri zatiranju glivic olje enostavno namažete na kožo nekajkrat na dan. Če je vaša koža preobčutljiva, olje čajevca raztopite v nosilnem olju (npr. olivnem) in ga šele nato nanesite na kožo. Tega olja ne smete zaužiti, saj to lahko povzroči bruhanje, drisko ali resnejše zaplete. Prav tako pazite, da ne zaide v oko. Če ste alergik, najprej testirajte, ali manjša količina olja čajevca povzroči na vaši koži alergično reakcijo. Izogibajo naj se ga tudi nosečnice in matere, ki dojijo.

Vnetje ušes

Ker čajevec deluje proti glivicam, bakterijam in virusom, ga lahko s pridom uporabite, ko vas pestijo bolečine v ušesih ali imate začetno fazo vnetja ušes. Olja nikoli ne nanašajte ali kapljajte neposredno v uro – nanesite ga na zunanjo stran, okrog ušesa, in s prsti masirajte uho. Dve kapljici olja lahko kanete na palčko za uho in jo vstavite v sluhovod – pri tem pazite, da ne mažete po notranji strani ušesa.

Vneta ustna votlina

Če imate težave z vnetjem v ustih ali so se vam pojavile afte, kanite nekaj kapljic eteričnega olja čajevca v kozarec mlačne vode in mešanico grgrajte. Ta metoda pomaga tudi pri zatiranju slabega zadaha. Tekočine nikoli ne pijte!

Olje čajevca

Vneto grlo ali sinusi

Če imate vnetje grla, sinusov ali močno kašljate, kapnite nekaj kapljic olja čajevca na robček in ga duhajte nekaj časa. Druga oblika pomoči pa je, da nekaj kapljic olja čajevca kanete v vročo vodo, glavo pokrijete z brisačo in opravite inhalacije.

Vaginalna infekcija

- Oglas -

Pri vaginalni infekciji vam bo pomagala sedeča kopel, v katero kanete približno dvajset kapljic eteričnega olja čajevca.

Prhljaj

Sedem kapljic eteričnega olja čajevca zmešajte v žlici olivnega olja. Zmes nanesite na lasišče in pustite delovati čez noč. Nekaj kapljic olja čajevca lahko dodajate tudi šamponu.

Mozolji

Na palčko za uho kanite kapljico olja čajevca in ga namažite po mestu, kjer imate mozolje ali ogrce. Mažite do dvakrat dnevno ali pustite namazano čez noč.

Odganja tudi mrčes

Za odganjanje muh in moljev v skledo, polno vode, kanite tri do štiri kapljice eteričnega olja čajevca. Ta mešanica bo očistila in razkužila tudi zrak.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×