0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPreproste vaje za bolj zdravo srce, ki jih lahko delate kar doma

Preproste vaje za bolj zdravo srce, ki jih lahko delate kar doma

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da je redna telovadba eden najpomembnejših ukrepov za zdravo srce. Vendar to ne pomeni nujno, da morate zapustiti stanovanje. Obstaja nekaj zelo preprostih vaj, ki so odlične za zdravje srca, izvajate pa jih lahko kar doma. Vsak dan si vzemite nekaj minut za vaje, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. S tem lahko močno zmanjšate tveganje za zaplete, povezane s srcem.

- Oglas -

Telovadba za zdravo srce

Skakanje s kolebnico

V vseh stanovanjih sicer to ni možno, a če nimate sosedov, ki bi jih to motilo, lahko naredite nekaj poskokov s kolebnico kar doma. Že približno 10 minut skakanja pomeni ogromno. Seveda pa se lahko vadbe lotite tudi na dvorišču. Skakanje s kolebnico je zabavno in sproščujoče, zato sploh ne boste imeli občutka, da telovadite.

Hoja po stopnicah

Zelo pozitiven vpliv na vaše srce bo imela tudi uporaba stopnic namesto dvigala. Če imate stopnice doma, lahko običajno vadbo nadomestite s tem, da se nekajkrat odpravite dol in nato spet nazaj gor. Ne potrebujete torej dragih naprav, ki bi sčasoma postale obešalnik za obleke. Odličen vadbeni »pripomoček« so lahko kar vaše stopnice.

- Oglas -

Počepi

Kadar imata na voljo vsaj par sekund, naredite nekaj počepov. Morda se ne zdi veliko, a če boste to naredili vsakič, ko imate malce časa, se bo število počepov seštevalo, kar bo na dolgi rok pomembno doprineslo k zaščiti vašega srca. Seveda pa bo pripomoglo tudi k lepši postavi in preprečevanju drugih kroničnih bolezni.

Skakanje na mestu

Za poskoke pravzaprav niti ne potrebujete kolebnice. Preprosto poskakujte nekaj minut, lahko med gledanjem svoje najljubše serije. Izmenjujte visoke in nizke poskoke. To bo uspešno pospešilo utrip vašega srca.

.

NAJNOVEJŠE