Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
ŽivaliDroni pomagajo pri reševanju ujetih kitov

Droni pomagajo pri reševanju ujetih kitov

MORDA VAS ZANIMA

Ribiške mreže in druga oprema že zelo dolgo predstavljajo nevarnost za kite. Tako jim je onemogočeno plavanje, zaradi česar pogosto umrejo, saj ne morejo priti do hrane. S to problematiko se ukvarja ogromno prostovoljcev in organizacij, vendar pa je bilo njihovo delo do sedaj pogosto zelo nevarno, obenem pa precej neučinkovito oziroma časovno zamudno. Zdi se, da se bo to v prihodnje spremenilo, saj postaja vse bolj razširjena uporaba reševalnih dronov.

- Oglas -

Dron

Z droni manj nevarnosti za poškodbe reševalcev

Reševanje tako težkih živali, kot so kiti, seveda prinaša ogromno tveganj. Lani je eden izmed prostovoljcev celo umrl, saj ga je med reševanjem zadel rep kita, ki se je ujel v mreže. Z uporabo reševalnih dronov se nevarnost močno zmanjša. Doslej so se morali namreč reševalci kitu približati kar trikrat. Prvič zato, da so ugotovili natančno lokacijo ujete živali. Nato so morali kita osvoboditi. Kasneje pa so morali preveriti še, ali je bilo delo uspešno opravljeno. Droni omogočajo, da se položaj kita oceni na daljavo, zato je neposredno približevanje potrebno le še med samo reševalno akcijo.

Lažja ocena situacije in boljša priprava na reševanje

Uvedba dronov pomeni več varnosti tako za reševalno ekipo kot za kite. Obenem pa se s tem poveča verjetnost za uspešnost akcije. Reševalci lahko namreč tako natančneje ocenijo položaj kita ter pripravijo ustrezno opremo in načrt osvoboditve, zato obstaja manjša možnost, da bi med reševanjem naleteli na presenečenja. Tako se vzpostavlja vse več programov, v okviru katerih se prostovoljci, ki želijo pomagati kitom, učijo, kako uporabljati drone. Z uvedbo naprednih pristopov pa se odpira tudi možnost za osvoboditev večjega števila živali v krajšem času.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×