Zdravje & prehranaUčinkovito čiščenje s sodo bikarbono

Učinkovito čiščenje s sodo bikarbono

MORDA VAS ZANIMA

Iz sode bikarbone lahko sami naredimo vrsto naravnih čistil, s katerimi bomo učinkovito in brez kemikalij očistili dom.

- Oglas -

Soda bikarbona kot naravno čistilo

Keramične površine

S pasto iz sode lahko učinkovito čistimo in ribamo keramične površine. Izogibati se moramo aluminijastih predmetov, saj ti ob stiku s sodo bikarbono porjavijo. Če se vam le pripeti stik kovine in sode bikarbone, dobro sperite površino s toplo vodo. Za čiščenje ploščic podrgnite površino s pasto iz sode bikarbone, nato pa zdrgnite z vlažno krpico. Na koncu skrbno sperite z vodo. Za površine, ki jih je težje očistiti, pasti dodajte grobo sol.

Čiščenje pečice

Pasta iz sode bikarbone je učinkovito sredstvo za čiščenje pečice. Če želite očistiti pečico, premažite pasto in jo pustite delovati nekaj ur. Nato zdrgnite umazanijo z mokro gobico in sperite z vodo. Glede na to, da v pečici pripravljamo hrano, je čiščenje z neškodljivo jedilno sodo še posebej dobrodošlo, saj se na ta način izognemo morebitnemu stiku hrane in nevarnih čistil. Morda bo čiščenje nekoliko bolj naporno, a je vredno, saj se izognete tveganjem, ki jih povzroča vnos nevarnih čistil v vaše obroke.

Čiščenje hladilnika

Tudi pri čiščenju hladilnika je soda bikarbona odličen zaveznik, saj v nasprotju s kemičnimi čistili ne more kontaminirati hrane. Hladilnik boste najlažje očistili z gobico, ki jo boste pomakali v raztopino vode in sode bikarbone. Če po čiščenju v hladilniku ostane neprijeten vonj, postavite vanj skledico s sodo bikarbono.

Čiščenje stekla

- Oglas -

Iz žlice sode bikarbone in litra vode lahko naredite čistilo za steklo. Mešanico vlijte v razpršilec in poškropite po površini, ki jo želite očistiti. Razporedite tekočino s krpico po površini in nato skrbno zdrgnite s časopisnim papirjem.

Grelnik za vodo, steklokeramična plošča

Za čiščenje kamna v grelniku za vodo ne potrebujete dragih kupljenih čistil. Zdrgnite ga s pasto iz sode bikarbone in nekaj soli in temeljito sperite s toplo vodo. Tudi steklokeramična plošča za čistočo ne potrebuje drugega kot temeljito drgnjenje s sodino pasto. Na koncu odstranite sodo s krpo, ki jo pomočite v vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×