Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaIzjemno učinkovita in preprosta naravna čistila za kuhinjo

Izjemno učinkovita in preprosta naravna čistila za kuhinjo

MORDA VAS ZANIMA

Kuhinja je prostor, ki se običajno zelo hitro umaže. Tudi če poskušate čim več stvari počistiti sproti, pa je vsaj občasno potrebno večje čiščenje za odstranjevanje trdovratnejše umazanije. Za to pa seveda potrebujete tudi učinkovita čistila. Ker v kuhinji pripravljamo obroke, pogosto pa tudi jemo, se dela zagotovo ne bi želeli lotiti z zdravju nevarnimi čistili.

- Oglas -

Žal pa mnoga čistila na tržišču vsebujejo snovi, ki so lahko precej problematične za zdravje. Tako vam svetujemo, da poskušate kuhinjo raje očistiti z naravnimi čistili, ki jih lahko praktično v hipu pripravite sami. Njihova priprava je tako preprosta in poceni, da bi bilo res škoda, če jih ne bi preizkusili.

Čistilo za hladilnik

Pri čiščenju kuhinje je hladilnik pogosto zanemarjen. Naslednjič si vzemite malce več časa zanj, saj lahko umazan hladilnik hitro privede do okužb s hrano. Za čiščenje hladilnika vam priporočamo zelo učinkovito čistilo, katerega osnova je beli kis. Potrebovali boste 5 decilitrov tople vode, 2,5 decilitra belega kisa in 10 kapljic eteričnega olja po izbiri (za še posebno svežino poskrbijo citrusi). Vse sestavine vlijte v steklenico oziroma plastenko s pršilnikom. Dobro premešajte, nato pa popršite po krpi/gobici ali pa neposredno po notranjosti hladilnika.

Čistilo za pečico

»Izdelava« naravnega čistila za pečico je še posebej preprosta. Vse, kar potrebujete, je namreč soda bikarbona in malce vode. Sodo bikarbono potresite po notranjosti pečice in čeznjo nalijte malo vode. Počakajte nekaj ur in po potrebi prilijte še malce vode. Soda bikarbona bo nase vezala umazanijo. Na koncu boste imeli tako precej manj dela z drgnjenjem pečice.

Čistilo za kuhinjska tla

- Oglas -

Kuhinjskim tlom običajno ni prizaneseno z nezgodami. Raztresanje hrane, polivanje pijače in druge nesreče lahko hitro privedejo do trdovratnejše umazanije, ki zahteva uporabo zares učinkovitih čistil. Če želite, da se bodo vaša tla po čiščenju svetila ter da bodo obenem tudi dezinficirana in seveda brez madežev, jih zbrišite z mešanico tople vode in belega kisa (v enakem razmerju). Za lesena tla uporabite mešanico iz približno 4 litrov vroče vode, 2 decilitrov olivnega olja in malce limoninega soka. Takšno naravno čistilo za lesene površine učinkuje tudi kot loščilo, zato je sijaj tal zagotovljen.

Univerzalno čistilo

Pri čiščenju kuhinjskih površin vam lahko pride zelo prav tudi univerzalno čistilo, ki ga izdelajte iz 2 decilitrov belega kisa, 4 decilitrov vode in nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri. Sestavine premešajte v razpršilki. Presenečeni boste, kako učinkovita so lahko takšna naravna, preprosta in poceni domača čistila, ki ne predstavljajo nikakršnega zdravstvenega tveganja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×