Ekologija & OkoljeIdeje za uporabo starih gum

Ideje za uporabo starih gum

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi se zaveda pomena reciklaže. S tem prispevamo k čistejšemu okolju, obenem pa naredimo nekaj dobrega za denarnico. Stare gume ponujajo ogromno možnosti za ponovno uporabo. Uporabite svojo domišljijo! Z malce truda bo rezultat prečudovit …

- Oglas -

Uporaba starih pnevmatik na vrtu

Gugalnica za otroke

Verjetno najbolj očitna možnost uporabe starih gum, ki niso več primerne za vozilo, je, da jih uporabite za izdelavo gugalnice. Tudi danes so otroci večinoma povsem navdušeni nad takšnimi »alternativnimi gugalnicami«, še posebej če boste gume prebarvali z mavričnimi barvami. Priporočamo sicer, da sedišče prekrijete s kosom blaga, saj bo tako guganje precej bolj udobno.

Mini peskovnik

Še ena odlična ideja za vse, ki imate majhne otroke in obenem ne veste, kako uporabiti odslužene gume, je, da jih spremenite v mini peskovnik. Tudi v tem primeru jih lahko najprej pobarvate, nato pa vanje stresete mivko.

Gugalnica za otroke

»Lonci« za rastline

- Oglas -

Namesto klasičnih loncev lahko uporabite kar gume. To je še posebej dobra rešitev pri večjih rastlinah. Sosedje bodo zagotovo povsem navdušeni nad vašo izvirnostjo in vas bodo najbrž že kmalu posnemali. Poleg tega je guma zelo vzdržljiva, zato manj ugodne vremenske razmere ne bodo imele pretirano negativnega vpliva.

Okvir za ogledalo

Avtomobilske gume sicer tu niso najboljša izbira, vendar pa je lahko to odlična možnost, kako reciklirati stare gume koles. Spremenite jih lahko namreč v zanimiv in čisto poseben okvir za ogledalo.

Postelja za hišne ljubljenčke

Stare gume so kot nalašč za to, da jih spremenite v udobno posteljo za vaše štirinožne prijatelje. Vse, kar potrebujete, je pravzaprav dovolj visoka blazina, ki jo položite v notranjost gume. Seveda pa lahko »posteljo« nato po želji tudi okrasite.

Koš za smeti

Potrebujete tri odslužene gume. Iz njih sestavite »stolp« V notranjost nato položite dovolj veliko vrečko za smeti. In to je to – dobili ste povsem unikaten koš za smeti in poskrbeli za domiselno reciklažo starih gum!

Vrtna mizica ali stol

Iz starih gum je mogoča zelo hitra izdelava praktičnega vrtnega pohištva. Uporabite poljubno število gum, na katere nato položite desko iz materiala po izbiri ali pa vanje vstavite večjo blazino. Med preživljanjem prostega časa na prostem bo tako poskrbljeno za optimalno udobje, ne da bi morali zapraviti ogromno denarja za vrtno pohištvo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×