[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNe zavrzite semen lubenice – odlična so za vašo kožo, lase in...

Ne zavrzite semen lubenice – odlična so za vašo kožo, lase in zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Ogromno ljudi obožuje lubenice, ki nas predvsem poleti prijetno osvežijo, preprečujejo dehidracijo in nas oskrbijo s pomembnimi hranilnimi snovmi. Pri tem večinoma dojemamo semena lubenic kot moteč element. Mnogi jih zato odstranjujejo in nato zavržejo. Vendar pa se tudi v semenih skriva ogromno koristnih hranil, med drugim kalij, baker, selen, cink, kalcij, magnezij, beljakovine, zdrave maščobe in vitamini iz skupine B. Semena lubenic so tako odličen prigrizek med posameznimi obroki. Iz njih pa se ponekod izdeluje celo olje.

- Oglas -

Uživajte semena lubenic za zdravo srce

Magnezij v semenih lubenic je zelo pomemben za zaščito srca, med drugim tudi zaradi dejstva, da pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka. Poleg tega vsebujejo semena ogromno antioksidantov, protivnetnih sestavin ter snovi, ki pomagajo pri širjenju krvnih žil in pri zniževanju količine škodljivega holesterola v krvi. Semena lubenic lahko po želji uporabite tudi za pripravo čaja. Za boljše delovanje srčno-žilnega sistema pa poskrbi tudi cink v semenih.

Okrepitev imunskega sistema

Uživanje semen lubenice pripomore tudi k temu, da bo vaš imunski sistem precej močnejši. To je predvsem zasluga železa in vitaminov iz skupine B. Sodeč po nekaterih raziskavah pa naj bi bilo za oslabljen imunski sistem krivo tudi pomanjkanje magnezija. Ker vsebujejo semena lubenic veliko omenjenega minerala, je to še razlog  več, zaradi katerega pomagajo pri krepitvi imunskega sistem, kar zmanjša tveganje za prehlade in resnejše bolezni.

Povečanje plodnosti pri moških

Cink v semenih lubenic je zelo pomemben za moško reproduktivno zdravje. Prav cink naj bi bil eden izmed ključnih mineralov za moške, ki se spopadajo z neplodnostjo. K težavam z neplodnostjo pri moških pa lahko prispevajo tudi prenizke ravni mangana v telesu – še enega minerala, ki ga lahko najdemo v semenih lubenice.

Močnejši lasje in preprečevanje poškodb

Z zaužitjem semen lubenice boste naredili tudi nekaj dobrega za svoje lase. Semena namreč vsebujejo ogromno snovi, ki so pomembne za močne lase ter za preprečevanje njihovega lomljenja, cepljena in drugih vrst poškodb.

- Oglas -

Polovite se od različnih težav s kožo

Semena, ki se skrivajo v lubenici, imajo tudi izjemno pozitiven vpliv na našo kožo. Pomagajo pri upočasnjevanju staranja, pri odpravi aken in pri razstrupljanju kože. Znano je, da se kakovostna nega kože vedno začne od znotraj, pri čemer je pomembna predvsem hrana, ki jo uživamo. Namesto da zavržete semena lubenice, raje dovolite, da vam pomagajo do bolj zdrave in lepše kože.

Zaščita vaših možganov

Za optimalno delovanje možganov je izredno pomembno, da v telo vnesemo dovolj zdravih maščob. Semena lubenic pomagajo pri preprečevanju težav s spominom, koncentracijo ipd. Na dolgi rok lahko pripomorejo celo k zmanjševanju tveganja za Alzheimerjevo bolezen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×