0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPri smrčanju si pomagajte z eteričnimi olji

Pri smrčanju si pomagajte z eteričnimi olji

MORDA VAS ZANIMA

Smrčanje je zelo razširjena težava, ki močno vpliva na kakovost vašega spanca. Čeprav ni nujno, da se povsem zbudite, boste vseeno opažali, da ste naslednji dan precej bolj utrujeni. Seveda pa je smrčanje zelo neprijetno za tistega, ki spi poleg vas. Obstaja veliko možnosti, kako se spopasti s smrčanjem, zato ni treba, da se s tem preprosto sprijaznite – še posebej ker se lahko pogostega smrčanja čez čas pojavijo različne težave z zdravjem. Ena izmed možnosti, kako se naravno spopasti s smrčanjem, so eterična olja. Običajno je njihova uporaba zelo učinkovita. Poleg tega je dobro, da se odpoveste kajenju in prekomernemu uživanju alkohola. Če pa opazite, da se stanje ne izboljšuje, pa priporočamo obisk pri zdravniku, ki bo preveril, ali ni smrčanje povezano z resnejšimi boleznimi.

- Oglas -

Eterično olje evkaliptusa

Eterično olje žajblja

Ena izmed najboljših možnosti za sprostitev dihalnih poti je uporaba eteričnega olja žajblja, ki pomaga tudi pri blaženju vnetij in pri krepitvi imunskega sistema. Zmešajte 1 žlico kokosovega ali katerega koli drugega rastlinskega olja in 3 kapljice eteričnega olja žajblja. Mešanico vtrite v predel prsnega koša ali z njo namažite kožo na vratu, tik preden se odpravite v posteljo.

Eterično olje evkaliptusa

Za redčenje sluzi in lažje dihanje je odlično tudi eterično olje evkaliptusa. Pretok zraka bo precej boljši, posledično pa bo manj nevarnosti za smrčanje. Pripravite enako mešanico kot v primeru uporabe eteričnega olja žajblja.

- Oglas -

Eterično olje timijana

Timijan je znan po močnem protibakterijskem učinkovanju. Poleg tega deluje pomirjajoče, zato je zelo dobra izbira za tiste, ki se spopadate s pogostim smrčanjem. Tudi v tem primeru lahko pripravite mešanico iz osnovnega rastlinskega in eteričnega olja, s katero zmasirate predel prsnega koša/vratu. Mešanico lahko nanesete tudi na zapestja ali pa uporabite eterično olje timijana v kombinaciji z difuzorjem, če ga imate.

Eterično olje čajevca

Še ena izmed možnosti za vse, ki se želite znebiti smrčanja, je eterično olje čajevca. Preprečuje vnetja in deluje antiseptično. Uspešno sprosti dihalne poti in pomaga pri normalnem dihanju. Izberite enega izmed predhodno opisanih postopkov uporabe.

Eterično olje sivke

Sivko poznamo predvsem po tem, da pomaga pri težavah s spanjem. Vendar je zelo koristna tudi v primeru pogostega smrčanja – pravzaprav velja za eno najbolj pogostih izbir. Tudi tu lahko izbirate med različnimi možnostmi uporabe eteričnega olja sivke – nekaj kapljic olja kanete v difuzor ali pa pripravite masažno mešanico.

.

NAJNOVEJŠE