0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKoristni nasveti za preganjanje prehlada in gripe

Koristni nasveti za preganjanje prehlada in gripe

MORDA VAS ZANIMA

Sezona prehladov je v polnem teku, zato smo za vas zbrali koristne nasvete, kako si pomagati, ko napade prehlad, da se boste čim prej počutili bolje.

- Oglas -

Prehlad

Vitamina C in D

V telo morate dovesti dovolj veliko količino vitamina C. Vitamin C namreč sodeluje pri normalnem delovanju imunskega sistema.  Jejte dovolj velike količine živil, ki vsebujejo vitamin C. Pomembna je tudi zadostna količina vitamina D v telesu, a glede na zadnje ugotovitve je pomanjkanje vitamina D vedno pogostejše.

Ameriški slamnik

Ameriški slamnik je ena izmed najbolj znanih rastlin, ki se je izkazala za učinkovito pri boju proti prehladu in gripi. Ameriški slamnik deluje protivnetno in blagodejno vpliva na dihala. Lahko se odločite za prehranske dodatke ali pa si pripravite pet do šest skodelic čaja iz ameriškega slamnika na dan.

- Oglas -

Bezeg

Bezeg naj bi izjemno pomagal pri krepitvi  imunskega sistema, blaženju simptomov prehlada in zamašenih sinusov.

Eterična olja

Vmasirajte  eterično olje poprove mete v vrat in stopala, to vam bo pomagalo pri naravni okrepitvi imunskega sistema. Priporočljivo je tudi eterično olje klinčkov.

Podprite s hrano

Proces zdravljenja lahko podprete s hrano, ki je lahko prebavljiva. Priporočljive so juhe, kuhana zelenjava in zeliščni čaji, ki pripomorejo k boljši prebavi. Če nimate apetita se s hrano nikar ne silite. Ne pozabite, da morate popiti dovolj veliko količino vode ali zeliščnih čajev. Pripravite si vročo vodo z limono, medom in cimetom, saj med in cimet poskrbita za odvajanje sluzi iz telesa in poskrbita za dovoljšno hidratacijo telesa. Pripravite si lahko tudi ingverjev čaj in dodate med ali pa si pomagajte s česnom, ki pripomore pri krepitvi imunskega sistema. Sesekljajte pet strokov česna in jih dodajte skodelici medu. Dodajte še ščepec kajenskega popra ali ingverja. Počakajte kakšno uro in vzemite žličko pripravka na dan.

Tople obloge

Tople obloge vam lahko pomagajo ublažiti bolečine v nosu in sinusih.  Pripravite si tople obloge, ki jih segrejte ter položite na predel ličnic in oči.

.

NAJNOVEJŠE