Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaS postom ublažila hud revmatoidni artritis

S postom ublažila hud revmatoidni artritis

MORDA VAS ZANIMA

Upokojena socialna delavka Slavica Perme je pred leti zbolela za avtoimunsko boleznijo revmatoidni artritis in skoraj pristala na invalidskem vozičku. A pomagala si je s postenjem in presno prehrano, voljo ter samodisciplino in pri svojih 62 letih živi polno in zdravo življenje.

- Oglas -

zgodba

Ga. Slavica, pred leti ste zboleli za hudim revmatoidnim artritisom. Kako se je bolezen začela?

Mislim, da so bili zametki že v otroštvu. Spominjam se, da sem že kot otrok imela težave s hrbtenico in hude glavobole. Okvara hrbtenice je bila prisotna že od rojstva. Redni obiski zdravnikov že v otroštvu pri meni niso bili nič nenavadnega. Zdravili so mi hrbtenico in glavobole. Seveda predvsem z zdravili. Torej sem svoje telo že takrat polnila s »kemijo«. Zaradi težav sem bila v osnovni šoli oproščena tudi pouka športne vzgoje. Ko sem bila malo starejša, v srednji šoli, pa sem imela že toliko svojega znanja, da sem se začela zavedati, da bi bila zmerna rekreacija dobrodošla. Zato sem se seveda začela ukvarjati s športom oz. rekreacijo. A težave so žal vztrajale. V tistem času sem spoznala tudi svojega poznejšega moža, ki je bil naravnost šokiran nad tem, kako močna zdravila uživam že tako mlada. To so bili različni analgetiki in druga močna zdravila. Pozneje sem jih prenehala jemati, saj so imela preveč stranskih učinkov. Zaradi občasnih hudih migren pa sem obdržala protibolečinska zdravila. Življenje je teklo naprej. Povsem brez večjih zapletov sem rodila tudi tri otroke …

Več si preberite v apriski tiskani reviji Bodi eko >>

- Oglas -

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×