Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaPečene paprike s sirom

Pečene paprike s sirom

MORDA VAS ZANIMA

Paprike niso samo okusne, tem,več so tudi zdrave. Vsebujejo karotenoide, betakarote in veliko vlaknin, ki pripomorejo k uravnavanju holesterola v krvi in ščitijo debelo črevo pred rakavimi obolenji. Paprike vsebujejo tudi veliko vitamina C, ki je pomemben za dobro delovanje našega imunskega sistema. V njih se nahaja tudi vitamin B6, folna kislina, v rdeči in zeleni papriki pa še vitamin E in vitamin K. Od mineralov ima največ kalija.Pečene paprike s sirom

- Oglas -

 

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 6 večjih rumenih paprik,
  • 100 g sira,
  • oljčno olje,
  • sol in poper po okusu.

Paprike operemo, jim odrežemo vrhove in iz njih odstranimo semena. Sir narežemo na rezine. V vsako papriko damo žličko olja, jo iz notranje strani posolimo in popramo, nato damo vanjo sir in jo zapremo. Pečemo v pečici 45 minut na 200 °C. Tako pripravljeno papriko lahko jemo kot predjed ali kot samostojno jed. Če imamo možnost, jo lahko spečemo tudi na žaru, približno 15 minut na vsaki strani, tako bo še bolj polnega okusa. Ponudimo s kosom črnega kruha.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×