Pečene paprike s sirom

    Paprike niso samo okusne, tem,več so tudi zdrave. Vsebujejo karotenoide, betakarote in veliko vlaknin, ki pripomorejo k uravnavanju holesterola v krvi in ščitijo debelo črevo pred rakavimi obolenji. Paprike vsebujejo tudi veliko vitamina C, ki je pomemben za dobro delovanje našega imunskega sistema. V njih se nahaja tudi vitamin B6, folna kislina, v rdeči in zeleni papriki pa še vitamin E in vitamin K. Od mineralov ima največ kalija.Pečene paprike s sirom

     

    Potrebujemo (za 2 osebi):

    • 6 večjih rumenih paprik,
    • 100 g sira,
    • oljčno olje,
    • sol in poper po okusu.

    Paprike operemo, jim odrežemo vrhove in iz njih odstranimo semena. Sir narežemo na rezine. V vsako papriko damo žličko olja, jo iz notranje strani posolimo in popramo, nato damo vanjo sir in jo zapremo. Pečemo v pečici 45 minut na 200 °C. Tako pripravljeno papriko lahko jemo kot predjed ali kot samostojno jed. Če imamo možnost, jo lahko spečemo tudi na žaru, približno 15 minut na vsaki strani, tako bo še bolj polnega okusa. Ponudimo s kosom črnega kruha.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte