Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Zdravje & prehranaPalmovo olje – da ali ne?

Palmovo olje – da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Po tem, ko je mnogo živilskih znamk iz svojih proizvodov odstranilo palmovo olje, se mi sprašujemo, kaj točno v palmovem olju škoduje nam in okolju.

- Oglas -

Nutricisti pravijo, da palmovo olje v majhni količini ne škoduje zdravju. Seveda je pri tem potrebno paziti na količino olja, a vseeno ni za pretiravati z nobeno maščobo. Dietologi priporočajo uporabo olivnega olja, kokosove maščobe in maščobo oreščkov, palmovo olje pa naj bo izhod v sili.  S tem priporočilom so palmovo olje postavili ob bok margarini in mastnim mesnim izdelkom.

Palmovo olje

Palmovo olje v prehrani

Palmovo olje se najpogosteje uporablja v industriji, saj je zelo poceni in živilom daje poseben učinek. Hrana je bolj mehka, boljše strukture, rok uporabe je daljši in živilo je videti lepše. Vseeno pa se vse več ljudi obrača k alternativi, saj je v medije nekaj let nazaj prišla vest, da palmovo olje škoduje planetu.

Cena pridelave palmovega olja

Multinacionalke na leto požgejo na tisoče hektarov pragozda in namesto njega tam napravijo plantaže palm. Uničujejo naraven habitat mnogim živalim, nekateri pravijo, da bodo do leta 2020 izumrli vsi orangutani, saj so na stalnem begu pred požari in počasi kopnijo tudi ostale živalske vrste. Oni pa niso edini, ki jim multinacionalke in sodobni potrošniki dihamo za vrat. Tudi domačini, prebivalci vasic, so prisiljeni iskati novo življenje. Vse to vpliva na podnebne spremembe, ki jih čutimo prav vsi. Le zato, da bodo lahko prodali še več in več.

- Oglas -

Kaj lahko storimo? Palmovo olje se nadomesti z maslom ali kokosovo mastjo oziroma kokosovim oljem. Oba imata podobne lastnosti pri kuhi in vplivi na človeka. Pri nakupovanju hrane bodite pozorni na etiketo in kupujte ekološke izdelke.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×