Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaPalmovo olje – da ali ne?

Palmovo olje – da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Po tem, ko je mnogo živilskih znamk iz svojih proizvodov odstranilo palmovo olje, se mi sprašujemo, kaj točno v palmovem olju škoduje nam in okolju.

- Oglas -

Nutricisti pravijo, da palmovo olje v majhni količini ne škoduje zdravju. Seveda je pri tem potrebno paziti na količino olja, a vseeno ni za pretiravati z nobeno maščobo. Dietologi priporočajo uporabo olivnega olja, kokosove maščobe in maščobo oreščkov, palmovo olje pa naj bo izhod v sili.  S tem priporočilom so palmovo olje postavili ob bok margarini in mastnim mesnim izdelkom.

Palmovo olje

Palmovo olje v prehrani

Palmovo olje se najpogosteje uporablja v industriji, saj je zelo poceni in živilom daje poseben učinek. Hrana je bolj mehka, boljše strukture, rok uporabe je daljši in živilo je videti lepše. Vseeno pa se vse več ljudi obrača k alternativi, saj je v medije nekaj let nazaj prišla vest, da palmovo olje škoduje planetu.

Cena pridelave palmovega olja

Multinacionalke na leto požgejo na tisoče hektarov pragozda in namesto njega tam napravijo plantaže palm. Uničujejo naraven habitat mnogim živalim, nekateri pravijo, da bodo do leta 2020 izumrli vsi orangutani, saj so na stalnem begu pred požari in počasi kopnijo tudi ostale živalske vrste. Oni pa niso edini, ki jim multinacionalke in sodobni potrošniki dihamo za vrat. Tudi domačini, prebivalci vasic, so prisiljeni iskati novo življenje. Vse to vpliva na podnebne spremembe, ki jih čutimo prav vsi. Le zato, da bodo lahko prodali še več in več.

- Oglas -

Kaj lahko storimo? Palmovo olje se nadomesti z maslom ali kokosovo mastjo oziroma kokosovim oljem. Oba imata podobne lastnosti pri kuhi in vplivi na človeka. Pri nakupovanju hrane bodite pozorni na etiketo in kupujte ekološke izdelke.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×