Policisti pred divjimi lovci rešili 3 ježe

Policisti Policijske postaje Krško so pretekli četrtek v večernih urah med varovanjem državne meje v bližini Šutne opazili voznika osebnega avtomobila, ki je ob približevanju policijskega vozila s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Ježi v nahrbtniku

Divje lovce čaka zagovor

Voznika so policisti uspeli ustaviti, med postopkom pa so ugotovili, da so voznik in dva sopotnika v gozdu lovili ježe. Policisti so jim odvzeli tri ježe, ki so jih prevažali v nahrbtniku in živali spustili v naravno okolje. 62-letnega, 23-letnega in 19-letnega moškega iz okolice Krškega bodo zaradi nezakonitega lova ovadili na pristojno tožilstvo, sporočajo policisti.

Več o ogroženosti ježev pri nas si preberite tukaj.

(Foto: PU Novo mesto)

DELI
Bodi Eko
Še več člankov, receptov, zgodb in intervjujev najdete v naši tiskani izdaji revije Bodi eko. Naročite se na revijo Bodi eko
 • flyfanatic

  Kriminalci ravno niso, ampak nikjer to ni bilo napisano. Upam, da razlikujete kriminal od neetičnih in drugače škodljivih početij, čeprav dvomim v to.
  Se pa strinjam, da tudi v takih primerih policija reagira in jim naloži denarno kazen. Če jih dobijo še večkrat pa se naj kazen stopnjuje.

 • Leša

  Ja, so kriminalci in prav je, da čutijo posledice.

 • Miha Zupancic

  Bravo,ujeti so težki kriminalci!