Zdravje & prehranaRazdražen želodec? Preizkusite hitre rešitve neprijetnih težav!

Razdražen želodec? Preizkusite hitre rešitve neprijetnih težav!

MORDA VAS ZANIMA

Razdražen želodec, katerega najpogostejši simptom so bolečine, je zelo pogosta težava. Tako obstaja velika verjetnost, da ste imeli vsaj enkrat v življenju tudi sami želodčne težave. Če se bolečine v želodcu pojavljajo pogosto, je vsekakor čas za obisk zdravnika. V večini primerov pa razdražen želodec ni resnejša težava oziroma simptom drugih bolezni, zato so lahko zelo učinkovite tudi naravne rešitve. Namesto k zdravniku se tako pri lajših simptomih lahko najprej odpravite kar v kuhinjo!

- Oglas -

Ingver

Že vrsto let se ljudje v primeru številnih zdravstvenih težav po pomoč zatekamo k ingverju. Ingver je lahko izvrstno, povsem naravno protibolečinsko sredstvo, obenem pa zavira tudi slabost. Dokazi za učinkovitost ingverja niso samo anekdotični, ampak je blagodejen vpliv te vsestransko uporabne korenine potrjen tudi s številnimi znanstvenimi preizkusi. Ingver deluje protivnetno in lahko tako umiri razdražen želodec. Pomagate si lahko z ingverjevimi dražeji/bomboni ali pa si enostavno privoščite skodelico zdravilnega ingverjevega čaja. Bolečine in druge želodčne težave bodo zagotovo že kmalu le še neprijeten spomin.

Kamilični čaj

Poleg ingverja je kamilica zagotovo ena najboljših sestavin, iz katerih lahko pripravite čaj, če vas muči razdražen želodec. Kamilica namreč deluje protivnetno, kar pomeni, da bo pomagala pri sproščanju mišic v želodcu ter tako preprečila slabost, krče, bolečine in občutke nelagodja. Ko so nam babice kot otrokom kuhale kamilični čaj, kadar nas je bolel trebuh oziroma želodec, so torej vsekakor vedele, kaj počnejo. Preproste rešitve so tako pogosto najučinkovitejše!

Kratka želodčna dieta

Kadar imate želodčne težave, je smiselno za krajši čas omejiti živila, ki jih uživate. Najboljša izbira je že preverjena kombinacija uživanja 4 živil, in sicer banan, na vodi kuhanega belega riža, naribanih rjavih jabolk in prepečenca. Morda takšna prehrana res ni najbolj okusna, vendar pa vam lahko pomaga zajeziti slabost in morebitno diarejo. Izogibajte se soli in pekočim začimbam, saj lahko to še poslabša vaše težave z želodcem.

Meta

- Oglas -

Med naravnimi rešitvami za razdražen želodec ima zelo pomembno mesto tudi poprova meta. Mentol, ki ga najdemo v njej, namreč deluje kot naravni analgetik. Meta torej nima le pomirjajočega učinka na vaš živčni sistem, po čemer je še posebej znana, ampak vam lahko med drugim pomaga tudi pri želodčnih težavah. Če vas muči razdražen želodec, obstaja tako velika verjetnost, da vam bo močno odleglo po skodelici ali dveh metinega čaja. Pomaga pa vam lahko tudi žvečenje metinih listov ali vonjanje izvlečka/eteričnega olja mete.

Jabolčni kis

Morda vam sicer intuicija govori drugače, vendar je lahko jabolčni kis natanko tisto, kar potrebujete, ko imate težave z želodcem. Žlico jabolčnega kisa enostavno zmešajte z vodo in mešanico popijte. Med drugim bo jabolčni kis poskrbel tudi za vzpostavitev zdravega razmerja med koristnimi in škodljivimi bakterijami v črevesju. Za vaš želodec je lahko koristno tudi preventivno uživanje jabolčnega kisa, kar bo imelo blagodejen vpliv tudi na mnoge druge organe oziroma procese v vašem telesu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×