0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte svoje pršilo za boljši spanec

Izdelajte svoje pršilo za boljši spanec

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več ljudi se sooča s težavami zaradi motenj spanja. Če težko zaspite, si lahko pripravite naraven pripravek, ki vam bo pomagal, da se boste lažje potopili v spanec.

- Oglas -

Sprej za spanec

Kaj boste potrebovali?

MAGNEZIJEVO OLJEMagnezij prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob, k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju mišic, k normalnemu psihološkemu delovanju in delovanju živčnega sistema, k ravnotežju elektrolitov.

ETERIČNO OLJE SIVKE – Sivka sodi med dobro znana zelišča za pomiritev in pomaga pri prijetnem in mirnem spancu. Eterično olje sivke je znano po svojih sproščujočih in pomirjajočih lastnostih.

- Oglas -

ETERIČNO OLJE  RIMSKE KAMILICE –  Tudi eterično olje kamilice deluje pomirjujoče. Psihološko je eterično olje rimske kamilice pomirjajoče, uravnavajoče in globoko sproščujoče. Na splošno za rimsko kamilico velja, da je pomirjujoča, blažilna in tolažilna.

Sestavine

  • 100 ml magnezijevega olja,
  • 10 kapljic eteričnega olja sivke,
  • 10 kapljic eteričnega olja rimske kamilice.

Priprava

V pršilki zmešamo vse sestavine in rahlo stresamo, da se sestavine povežejo. Pred spanjem popršite po stopalih in se nežno zazibajte v spanec.

Ostali nasveti za boljši spanec

Če imate težave s spanjem je priporočljivo,  da upoštevate tudi nekaj preprostih nasvetov. Priporočljivo je, da se izognete popoldanskemu  dremežu,  da  popoldan namenite fizični aktivnosti,  izogibate pa se ji pred spanjem. Pred spanjem si lahko pripravite toplo kopel z nekaj kapljicami eteričnega olja sivke. Kapljico eteričnega olja sivke lahko kapnete tudi na blazino in si tako pomagate pri pomiritvi. Poskrbite, da bo prostor, v katerem spite, ustrezno prezračen in zatemnjen. Pred spanjem ne jejte težke, sladke ali mastne hrane in v telo ne vnašajte kofeina. Zaužijte čim več oreščkov  in stročnic.

NAJNOVEJŠE