Pire iz buče je lahko čudovita sestavina, ki bo popestrila vašo lepotno rutino. Kožo nahrani z antioksidanti, jo mehča ter ji podari sijaj in mladosten videz. Bučino meso vsebuje cink, ki lahko pripomore k zmanjšanem nastajanju maščobe in je zato blagodejno za kožo z aknami, prav tako pa pospeši proces celjenja kože.
Maska za obraz
Zmešajte dve žlici pireja buče, polovico čajne žličke medu in čajno žličko medu. Nanesite na obraz in počakajte 20 minut preden temeljito izperete.
Sladkorni piling za telo
Za svilnato in gladko kožo zmešajte skodelico rjavega (grobega) sladkorja, polovico skodelice bučnega pireja, čajno žlico medu in 1 žlico mandljevega olja. Nanesite na telo, vtirajte s krožnimi gibi in povečajte pritisk na mestih, ki so nagnjena k celulitu. Izperite.
Vlažilni losjon za telo
Navlažite kožo povsem preprosto in zmešajte polovico skodelice pireja buče, polovico skodelico kokosovega olja in polovico čajne žličke cimeta.
Balzam za lase
Odličen za balzam za obnovo suhih las. Pripravite ga tako, da zmešate polovico skodelico pireja buče s četrtino skodelice navadnega jogurta, dvema žlicama medu in žlico kokosovega olja.
Piling za ustnice
Obnovite ustnice na povsem preprost način. Pripravite si nežen piling iz dveh žlic rjavega sladkorja, žlice kokosovega olja in žlice pireja buče.
Kako pripravite pire iz buče?
Bučo pripravite na peko tako, da najprej odrežete steblo. Z ostrim nožem, pri tem boste potrebovali tudi malo moči, prerežite bučo. Odstranite semena z žlico in postavite na stran. Bučo postavite na pladenj, obložen s peki papirjem. Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in pecite od trideset minut do največ ene ure. Ko se buča ohladi, odstranite lupino in meso narežite na velike kose. Pretlačite z vilico ali v multipraktiku, dokler ne dobite gladke in kremaste mase. Hranite v hladilniku ali zamrznite.