0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineKamilični čaj – izjemno zdravilen napitek

Kamilični čaj – izjemno zdravilen napitek

MORDA VAS ZANIMA

Velika verjetnost obstaja, da bi, če bi nekoliko pobrskali po svojih kuhinjskih omaricah, tam našli tudi kamilico. Gre namreč za zelo razširjeno zelišče oziroma rastlino, ki je nepogrešljiva v večini gospodinjstev. Iz kamilice najpogosteje pripravljamo čaj, ki pa ga velikokrat ne cenimo tako, kot si v resnici zasluži. Zaradi navajenosti na kamilični čaj, ki ste ga verjetno pili že v otroštvu, pogosto pozabimo, da ne gre samo za okusen, ampak tudi izjemno zdrav napitek.

- Oglas -

Veste, pri čem vse vam lahko kamilica pomaga?

Zdravljenje ureznin in ran

Že v antičnih časih so vedeli, da je lahko kamilica zelo učinkovita pomoč pri hitrejšem celjenju ran. Sodobne raziskave so to potrdile. Kamilični čaj naj bi bil še posebej priporočljiv pri zdravljenju opeklin. Razlog za to se skriva v protivnetnem in protimikrobnem delovanju kamilice, ki obenem deluje tudi kot antioksidant.

Diabetes

Kar nekaj raziskav je potrdilo, da je lahko kamilični čaj zelo koristen tudi za diabetike. Pitje kamiličnega čaja vam lahko pomaga pri preprečevanju težav, povezanih z diabetesom, kot je denimo hiperglikemija.

Prehladi

Zaradi antibakterijskega delovanja kamilice je zeliščni čaj, pripravljen iz te rastline, zelo priporočljiv tudi v primeru prehladov. S pitjem kamiličnega čaja še pred tem, ko dejansko zbolite, pa boste poskrbeli za učinkovito preventivo in zmanjšali možnost okužbe.

- Oglas -

Mišični krči

Uživanje kamiličnega čaja pripomore k višjim ravnem glicina, aminokisline, ki ublaži mišične krče. Prav zaradi tega se pitje kamiličnega čaja pogosto priporoča tudi v primeru menstrualnih krčev.

Bolečine v želodcu

Kamilični čaj bo pomiril razdražen želodec, saj bo sprostil napetost v mišicah. Poleg tega vam lahko kamilični čaj pomaga pri mnogih prebavnih težavah – med drugim celo pri simptomu razdražljivega črevesja.

Nespečnost

Kadar imate težave s spanjem, poskusite popiti skodelico kamiličnega čaja. Eden od njegovih učinkov je namreč tudi pomiritev živčnega sistema, zato boste s pomočjo toplega kamiličnega čaja gotovo precej lažje zaspali.

Kožne težave

Protivnetni in razkužilni učinki kamiličnega čaja vam lahko pridejo prav tudi, če se soočate s težavami s kožo, denimo z ekcemom, aknami ali z alergijskimi reakcijami.

.

NAJNOVEJŠE