[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaPreženite neprijeten vonj iz obutve: 5 hitrih rešitev

Preženite neprijeten vonj iz obutve: 5 hitrih rešitev

MORDA VAS ZANIMA

V obutvi se lahko zelo hitro razvijejo neprijetne vonjave. Znoj, bakterije in drugi dejavniki vplivajo na to, da notranjost obutve običajno ne diši ravno najlepše. Če težavo zanemarjamo predolgo, je lahko odprava neprijetnih vonjev precej težja. Vendar vam kljub temu odsvetujemo uporabo agresivnih sredstev za odišavljanje obutve, saj pogosto niso najbolj prijazna zdravju in okolju.

- Oglas -

Dišava za obutev

Še posebej ker lahko težavo z neprijetnim vonjem v obutvi pogosto zelo uspešno rešite z določenimi naravnimi sestavinami. Predstavljamo vam nekaj uporabnih trikov, s pomočjo katerih lahko hitro preženete neprijeten vonj iz notranjosti vaše obutve in poskrbite za naravno, zdravju prijazno odišavljanje.

Limonina lupinica

Pri naravnem odišavljanju obutve si lahko uspešno pomagate z limonino lupinico. Podoben učinek pa bo imel tudi olupek drugih citrusov, na primer pomaranč. Lupinico/olupke preprosto namestite v notranjost obutve in počakajte čez noč. Zjutraj bo vonj v obutvi precej prijetnejši. Priporočamo vam, da postopek ponavljate redno, vsaj nekajkrat tedensko, da zagotovite najboljše rezultate. Notranjost obutve – če je material seveda primeren – pa lahko odišavite tudi z malce limoninega soka. Počakajte, da se popolnoma posuši, preden se obujete.

Eterično olje čajevca

Z eteričnimi olji lahko rešimo številne težave. Še posebej uporabna so seveda pri naravnem odišavljanju – tudi pri odišavljanju obutve. Ena najboljših izbir je v tem primeru eterično olje čajevca, ki deluje protiglivično in protibakterijsko. Mnoge težave s stopali, ki prispevajo k razvoju neprijetnih vonjav v obutvi, so namreč povezane prav s prekomernim razmnoževanjem škodljivih bakterij in glivic. V čevlje zvečer nakapljajte nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. Ponavljajte po potrebi.

Soda bikarbona

- Oglas -

Verjetno se strinjate, da je soda bikarbona ena najbolj uporabnih sestavin v naših gospodinjstvih. Prav vam bo prišla tudi takrat, ko želite pregnati neprijetne vonjave iz notranjosti obutve. Tudi soda bikarbona lahko pomaga pri odpravi bakterij, znana pa je predvsem po svoji izjemni vpojnosti. Tako bo nase vezala tudi neprijeten vonj. V notranjost obutve preprosto nasujte malce sode in jo zjutraj odstranite. Opazili boste, da je vonj precej prijetnejši. Z rednim ponavljanjem tega postopka preprečite, da bi se ponovno razvil zelo intenziven neprijeten vonj, ki bi ga bilo težje odpraviti.

Eterično olje sivke

Še ena izvrstna izbira, ko gre za eterična olja, uporabna pri naravnem odišavljanju obutve, je tudi sivka. Tudi eterično olje sivke se lahko pohvali s protimikrobnim delovanjem. Uporaba je podobna kot pri eteričnem olju čajevca. Zvečer v obutev nakapljajte malce eteričnega olja sivke (približno 5 kapljic v vsak čevelj) in počakajte do jutra, ko ne bo več sledu o neprijetnih vonjavah. Namesto tega bo notranjost prepojena s svežim, pomirjajočim vonjem sivke.

Jabolčni kis

Ste vedeli, da si lahko z jabolčnim kisom pomagate tudi pri naravnem osveževanju notranjosti obutve? To je seveda močno povezano z dejstvom, da jabolčni kis deluje protibakterijsko in protiglivično. Tako lahko z uporabo jabolčnega kisa obenem tudi zmanjšate tveganje za glivične okužbe stopal in podobne zaplete. Svetujemo vam, da v jabolčni kis najprej pomočite dva koščka vate, ki ju nato položite v notranjost obutve (v vsak čevelj po enega). Pustite delovati približno 12 ur. Nato počakajte, da se notranjost obutve posuši – in da izgine tudi vonj po kisu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×