0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZnaki, da potrebuje vaše telo pomoč pri razstrupljanju

Znaki, da potrebuje vaše telo pomoč pri razstrupljanju

MORDA VAS ZANIMA

Ena izmed najpomembnejših nalog, ki jih ima naše telo, je odstranjevanje strupenih snovi. Pri tem seveda sodelujejo različni organi, pri čemer imajo osrednjo vlogo zagotovo naša jetra. Čeprav je sistem odstranjevanja škodljivih snovi, ki smo jim izpostavljeni vsakodnevno, zelo prefinjen in dovršen, pa se včasih vseeno »zatakne«. Telo lahko postane preprosto preobremenjeno, zato se proces razstrupljanja močno upočasni. Posledično pa lahko seveda pride do številnih težav z zdravjem in počutjem. Preverite torej, kateri so tisti simptomi, s katerimi nam telo najpogosteje sporoča, da je čas, da mu pomagamo pri razstrupljanju.

- Oglas -

Slabo počutje

Neprestana utrujenost

Seveda smo občasno vsi utrujeni. Vendar pa je lahko problematično, če je ta utrujenost praktično stalna in neodvisna od tega, koliko spimo. Če ste večino časa brez energije in je počitek edino, česar si želite, je morda čas, da poskusite z razstrupljanjem. To je namreč pogosto znak, da se je v telesu nakopičilo preveč strupenih snovi. Pospešeno delovanje »razstrupljevalnih organov« pa je privedlo do izčrpanosti oziroma preobremenjenosti. Kofein je v takšnih primerih seveda zgolj začasna rešitev, ki lahko na dolgi rok še poslabša težave.

Zaprtje

Kadar imamo dlje časa težave z zaprtjem, se začnejo v telesu skoraj neizogibno kopičiti presežne količine potencialno škodljivih snovi. V primeru resnejših težav pogosto ne pomaga niti povečan vnos vlaknin (te so seveda izjemno koristna preventiva, ki zmanjša tveganje, da bi do zaprtosti sploh prišlo), ampak bo zelo verjetno potrebno temeljitejše razstrupljanje črevesja.

- Oglas -

Glavoboli

Zelo pogost znak, da se je v telesu nakopičilo preveč škodljivih snovi, so tudi glavoboli. Ti so sicer lahko povezani tudi s številnimi drugimi razlogi, zato bodite pozorni na to, ali obenem doživljate tudi druge simptome, ki jih omenjamo. Poleg tega pa morate pričakovati, da se bodo vaše težave z glavoboli verjetno za krajši čas še poslabšale, če se odločite za intenzivno razstrupljanje telesa, kar velja tudi za nekatere druge simptome. Sčasoma pa lahko seveda pričakujete vsaj občutno izboljšanje stanje, če ne celo popolno odpravo neprijetnih simptomov, povezanih s prekomernim kopičenjem strupenih snovi v telesu.

Poviševanje telesne teže

Zdi se, da je »recept« za izgubo odvečnih kilogramov v osnovi precej preprost: kombinacija redne telesne aktivnosti in uravnotežene, zdrave prehrane, ki ne vsebuje prekomerne količine kalorij. Vendar pa imajo lahko nekateri ljudje pri tem kljub temu več težav kot drugi. Na težave pri hujšanju lahko vplivajo različni dejavniki – eden izmed najpogostejših je zagotovo hormonsko neravnovesje, vendar je lahko izguba odvečnih kilogramov otežena tudi zaradi kopičenja presežnih količin strupenih snovi v telesu. S pomočjo razstrupljanja je tako mogoče doseči tudi boljše rezultate pri hujšanju.

Težave z zbranostjo

Telo nam lahko sporoča, da ima težave pri razstrupljanju, tudi v obliki zmanjšane zbranosti. Če opažate, da se zelo težko osredotočite na dano nalogo in jo tudi opravite, je to lahko povezano prav s prekomernim kopičenjem strupenih snovi v telesu. Tudi v tem primeru je na primer kofein zgolj obliž, ki ne pomaga zares pri odpravljanju samega vzroka težav.

Bolečine v mišicah

Eden izmed znakov presežka strupenih snovi v telesu so lahko tudi krči oziroma bolečine v mišicah. Zaradi oteženega procesa razstrupljanja lahko namreč pride do vnetij v telesu, posledica tega pa so velikokrat bolečine, ki so lahko tudi zelo hude.

- Oglas -

Akne

Naša koža pogosto zelo hitro razkrije, da je z našim zdravjem nekaj narobe. Pogosto se zaradi presežka strupenih snovi v telesu pojavijo akne. Težave s kožo niso značilne samo za predel obraza, ampak jih lahko zaznavamo po vsem telesu. Seveda je pri tem treba opozoriti, da ima pogosto prehrana, ki jo uživamo, ogromen vpliv na zdravje in videz naše kože.

.

NAJNOVEJŠE