Lepota & KozmetikaPreprečite nastajanje gubic med spanjem s tem preprostim trikom

Preprečite nastajanje gubic med spanjem s tem preprostim trikom

MORDA VAS ZANIMA

Proces staranja je nekaj, česar seveda ni mogoče preprečiti. Vendar pa obstajajo možnosti, kako ta proces vsaj občutno upočasniti. Medtem ko lahko določene navade prispevajo k zgodnjemu pojavu gubic, je mogoče z drugimi uspešno upočasniti pojav gubic. To velja tudi za vaše spalne navade …

Za nastajanje gubic najbolj problematična spanje na boku in trebuhu

- Oglas -

V povprečju prespimo približno eno tretjino svojega življenja. Tako je seveda pomembno, kako spimo. S tem je med drugim mišljen tudi spalni položaj. Določeni položaji lahko namreč povečajo možnost za nastajanje gubic. To velja predvsem za spanje na trebuhu in na boku. Del obraza je tako vso noč pritisnjen ob blazino oziroma podlogo. Pri tem se koža zguba. Če se to dogaja vsako noč, lahko nastanejo trajne gubice.

Za preprečevanje gubic naj bi bilo tako najboljše spanje na hrbtu. Vendar pa je za mnoge ta položaj precej nenaraven in neudoben. A brez skrbi: za vas imamo zelo uporaben trik, ki vam bo pomagal, da boste odslej brez težav spali na hrbtu, posledično pa praktično ne bo možnosti za gubanje kože na obrazu med spanjem. Za to ne potrebujete dragih pripomočkov. Vse, kar boste potrebovali, je namreč … brisača!

Spanje na hrbtu proti gubicam

Trik z zvitkom, ki ga lahko oblikujete kar iz brisače

Eden najlažjih načinov za to, da se navadimo spanja na hrbtih, naj bi bila prav uporaba preproste brisače. Za začetek vzemite čisto brisačo ter jo razgrnite pred seboj in povsem zgladite. Brisačo nato prepognite na polovico in jo začnite počasi zvijati (ob krajši stranici), in sicer čim bolj na tesno. Ko dobite tesen zvitek, ga učvrstite, na primer s pomočjo kuhinjskih gumic ali gumic za lase, da se brisača med spanjem ne bo odvila. Ko se odpravite spat, odstranite svojo običajno blazino in jo nadomestite z zvitkom iz brisače. Zvitek namestite tako, da bo podpiral vaš vrat.

V primeru, da vam ni najbolj udobno, lahko poskusite brisačo nadomestiti z večjo ali z manjšo oziroma z zvitkom iz brisače druge velikosti. Včasih je potrebnega nekaj eksperimentiranja, preden najdete optimalno velikost oziroma debelino zvitka. Če je to potrebno, lahko poleg zvitka uporabite tudi nizek vzglavnik oziroma blazino, ki jo namestite pod glavo. V primeru, da praktično nikoli ne spite na hrbtu, boste potrebovali nekaj časa, da se privadite, a položaj bo postajal postopoma vse bolj naraven in udoben.

Dodatna prednost: manj bolečin ter napetosti v vratu in hrbtu

- Oglas -

Čeprav smo se tokrat osredotočili predvsem na preprečevanje gubic, pa trik z brisačo ni koristen zgolj zaradi upočasnitve pojava vidnih znakov staranja kože. Spanje na hrbtu ima namreč kar nekaj dodatnih koristi. Ena izmed njih je pozitiven vpliv na vaš vrat. Če boste spali na hrbtu, medtem ko bo vaš vrat podpiral zvitek iz brisače, bodo namreč možnosti za bolečine v vratu precej manjše. V primeru, da se zjutraj pogosto zbujate z otrdelim, bolečim vratom, imate torej še razlog več, da čim prej preizkusite ta trik. Učinek je podoben, kot bi na primer uporabljali masažni valj iz pene, le da »masaža« v tem primeru poteka kar med spanjem.

Hkrati pa lahko ta spalni položaj pomaga pri ublažitvi bolečin v hrbtu, saj ima vaš hrbet med spanjem dobro podporo. Čeprav ste morda določenega spalnega položaja navajeni vse življenje, ni prepozno, da razmislite, ali je ta položaj zares najprimernejši za vas in za morebitne specifične težave, s katerimi se spopadate.

Preberite tudi: Česa nikakor ne smete početi, če želite imeti lepo in zdravo kožo?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×