Lepota & KozmetikaČesa nikakor ne smete početi, če želite imeti lepo in zdravo kožo?

Česa nikakor ne smete početi, če želite imeti lepo in zdravo kožo?

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat se ne ukvarjamo z vprašanjem, kako bi morala potekati nega kože, ampak nas zanima predvsem, česa ne smemo nikoli početi, če želimo ohraniti lepo in zdravo kožo. Z določenimi napakami lahko namreč povsem izničite siceršnji trud pri negi. Čemu se morate torej za vsako ceno izogniti?

Stiskanje mozoljčkov

- Oglas -

Marsikdo se težko upre stiskanju mozoljčkov, vendar pa tudi pri najmanjših s tem tvegate nevarnost za infekcijo ali vnetje kože, v najslabšem primeru pa lahko to pusti neodpravljivo brazgotino. Tako je precej pametneje, da ste nekoliko potrpežljivi in da torej počakate, da mozoljček preprosto izgine sam.

Neustrezna zaščita kože pred soncem

Mnogi podcenjujejo jesenske ali zimske sončne žarke. A tudi v tem letnem času je lahko zelo nevarno, če je naša koža predolgo izpostavljena sončnim žarkom brez ustrezne zaščite. S tem se po eni strani povečuje nevarnost za gubice oziroma nasploh za zelo hitro staranje kože. Še huje pa je seveda povečevanje tveganja za kožnega raka.

Uporaba limoninega ali limetinega soka

Določeni domači pripravki so sicer lahko dobra alternativa kupljenim, saj vsebujejo precej bolj nežne, koži prijazne sestavine. Vendar pa morate biti tudi tu previdni. Načeloma na primer ni pametno, da na koži uporabljate sok limone ali limete. Čeprav sicer oba sadeža delujeta protibakterijsko in lahko na primer pomagata pri odpravi aken, hkrati pa vsebujeta veliko vitamina C, ki spodbuja tvorbo kolagena, pa lahko po drugi strani pretirano razdražita kožo – še posebej če gre za nerazredčen sok in če je vaša koža nekoliko občutljivejša.

Ignoriranje sprememb na koži

Kadar na koži opazite nenavadno znamenje ali pa drugo spremembo, ki se vam ne zdi povsem običajna, nikakor ne odlašajte z obiskom zdravnika. Najverjetneje se bo sicer izkazalo, da ne gre za nič resnejšega, vendar pa ni previdnost tu nikoli odveč. V primeru resnejših težav, na primer kožnega raka, je npr. izjemno pomembno, da se zdravljenje začne čim prej. Tako vam svetujemo, da si občasno vzamete čas za natančno pregledovanje svoje kože.

Uporaba izdelkov, ki jim je potekel rok uporabe

- Oglas -

Koža ni le naš največji organ, ampak tudi organ, ki je zmožen absorpcije velikega deleža snovi, ki jih nanašamo nanjo. Tako morate biti zelo previdni pri izbiranju izdelkov za nego. Vsekakor se izogibajte tistim, ki jim je že pretekel rok uporabe, čeprav ste morda zanje zapravili precej denarja. Verjemite, ni vredno tvegati, saj lahko pride do zelo neprijetnih kožnih reakcij. Namesto tega se v prihodnje raje izogibajte nakupu novih izdelkov, preden ste porabili stare.

NAJNOVEJŠE