0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZnebite se neprijetnega vonja brisač

Znebite se neprijetnega vonja brisač

MORDA VAS ZANIMA

Imajo vaše brisače tudi po pranju nekoliko nenavaden oziroma neprijeten vonj? Zaradi vlage, ki so ji brisače stalno izpostavljene, se lahko razvije precej trdovraten vonj, ki ga je težko odstraniti. To velja še toliko bolj, če ne počakate, da se brisača dobro posuši, preden jo vržete v koš za perilo – in če nato v košu čaka več dni, preden se lotite pranja. A če na brisači ni plesni, ni treba, da jo zgolj zaradi neprijetnega vonja preprosto zavržete. Prav tako pa ni potrebe po umetnih dišavah. Ponujamo vam tri zelo preproste in naravne metode, s katerimi se boste uspešno znebili motečega vonja, ki se je zažrl v vaše brisače …

- Oglas -

Alkoholni kis in soda bikarbona

Verjetno najboljša naravna rešitev za odpravo neprijetnega vonja brisač je uporaba alkoholnega kisa in sode bikarbone. Predvsem soda bikarbona je izjemno uspešna pri absorbiranju neprijetnih vonjav, poleg tega pa obe sestavini učinkujeta protimikrobno. To pomeni, da uničita bakterije in druge mikroorganizme, ki so pogosto krivi za trdovraten vonj, ki ga je s klasičnim pranjem težko odstraniti. Za povrh pa sta tako soda bikarbona kot alkoholni kis tudi odlična naravna zamenjava za mehčalec. Poleg tega, da bodo imele brisače prijeten vonj, bodo torej tudi zelo mehke. Brisače najprej operite tako, da jim dodate 250 mililitrov alkoholnega kisa. Nato pa ponovite pranje z dodatkom 100 gramov sode bikarbone.

Limonin sok

Zaradi visoke koncentracije citronske kisline je tudi limonin sok odlična izbira, če se želite znebiti neprijetnega vonja, ki se je zažrl v brisače. Potrebujete vedro ali manjšo plastično kad, v katero položite brisače in jih prekrijte z vročo vodo. Nato za vsak liter vode uporabite približno 125 mililitrov limoninega soka. Počakajte, da se brisače odmakajo vsaj 1 uro. Nato jih operite v pralnem stroju kot običajno.

Sol in eterično olje limone

Za to, da bo vonj vaših brisač spet svež, uspešno poskrbi tudi kombinacija soli in eteričnega olja limone. Tudi v tem primeru lahko kombinacija odlično nadomesti klasični mehčalec za perilo. V vedru zmešajte 1 liter vroče vode, 1 žlico soli in približno 10 kapljic eteričnega olja limone. Če potrebujete mešanico za večje število brisač, količino posameznih sestavin ustrezno povečajte. V to mešanico nato namočite brisače za najmanj 1 uro. Na koncu jih operite še v pralnem stroju.

- Oglas -

Preberite tudi: Podaljšajte življenjsko dobo svojih oblačil

.

NAJNOVEJŠE