0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaBudilka, ki simulira sončni vzhod, za prijetnejše zbujanje

Budilka, ki simulira sončni vzhod, za prijetnejše zbujanje

MORDA VAS ZANIMA

Za večino je budilka nujno zlo. Glasen zvok velikokrat pretrga najlepše sanje in nas sooči s kruto realnostjo, da je napočil čas, da zlezemo iz tople postelje. Vendar pa je lahko jutranje zbujanje tudi drugačno. Ena izmed možnosti, kako poskrbeti za precej spokojnejša jutra, ki vas ne bodo spravljala v slabo voljo, je posebna budilka, ki nas zbudi precej bolj nežno in naravno …

- Oglas -

Budilka sončni vzhod

Ne le prijetnejše, ampak tudi precej bolj zdravo zbujanje

Že pred časom so se na tržišču pojavile budilke, katerih posebnost je ta, da simulirajo sončni vzhod. Kaj natančno to pomeni? Približno pol ure pred časom alarma, ki smo ga nastavili, začne budilka oddajati nežno svetlobo. Intenzivnost te svetlobe se nato počasi stopnjuje. Tako tisti, ki uporabljajo to budilko, običajno sploh ne potrebujejo zvočnega alarma, saj se zbudijo že prej. Poleg tega, da je tovrstno zbujanje precej prijetnejše, naj bi bilo tudi mnogo bolj zdravo. Raziskovalci so na primer ugotovili, da uporaba budilk, ki simulirajo sončni vzhod, prispeva k večji zbranosti čez dan in k boljšemu razpoloženju. Hkrati naj bi to pomagalo tudi pri lažjem spopadanju s stresnimi situacijami.

Klasične budilke naj bi predstavljale prevelik šok za telo

Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da so klasične budilke vse prej kot optimalne. Nenadno zbujanje namreč predstavlja precejšen šok za telo – med drugim to pomeni sprostitve večje količine adrenalina, pospešitev srčnega utripa in dihanja, povišanje krvnega tlaka ipd. Gre torej za odziv, ki močno spominja na tistega v zelo stresnih situacijah. Poleg tega pa zbujanje s klasičnim alarmom vpliva tudi na naše razpoloženje in jasnost naših misli. Če smo že takoj, ko se zbudimo, razdražljivi in nejevoljni, to zagotovo ni najboljša osnova za uspešen dan. Budilke, ki simulirajo sončni vzhod, so sicer še posebej dobra rešitev za zimski čas. Večina se namreč v tem obdobju zbuja takrat, ko je zunaj še popolna tema.

.

NAJNOVEJŠE