Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaBudilka, ki simulira sončni vzhod, za prijetnejše zbujanje

Budilka, ki simulira sončni vzhod, za prijetnejše zbujanje

MORDA VAS ZANIMA

Za večino je budilka nujno zlo. Glasen zvok velikokrat pretrga najlepše sanje in nas sooči s kruto realnostjo, da je napočil čas, da zlezemo iz tople postelje. Vendar pa je lahko jutranje zbujanje tudi drugačno. Ena izmed možnosti, kako poskrbeti za precej spokojnejša jutra, ki vas ne bodo spravljala v slabo voljo, je posebna budilka, ki nas zbudi precej bolj nežno in naravno …

- Oglas -

Budilka sončni vzhod

Ne le prijetnejše, ampak tudi precej bolj zdravo zbujanje

Že pred časom so se na tržišču pojavile budilke, katerih posebnost je ta, da simulirajo sončni vzhod. Kaj natančno to pomeni? Približno pol ure pred časom alarma, ki smo ga nastavili, začne budilka oddajati nežno svetlobo. Intenzivnost te svetlobe se nato počasi stopnjuje. Tako tisti, ki uporabljajo to budilko, običajno sploh ne potrebujejo zvočnega alarma, saj se zbudijo že prej. Poleg tega, da je tovrstno zbujanje precej prijetnejše, naj bi bilo tudi mnogo bolj zdravo. Raziskovalci so na primer ugotovili, da uporaba budilk, ki simulirajo sončni vzhod, prispeva k večji zbranosti čez dan in k boljšemu razpoloženju. Hkrati naj bi to pomagalo tudi pri lažjem spopadanju s stresnimi situacijami.

Klasične budilke naj bi predstavljale prevelik šok za telo

Mnogi strokovnjaki se strinjajo, da so klasične budilke vse prej kot optimalne. Nenadno zbujanje namreč predstavlja precejšen šok za telo – med drugim to pomeni sprostitve večje količine adrenalina, pospešitev srčnega utripa in dihanja, povišanje krvnega tlaka ipd. Gre torej za odziv, ki močno spominja na tistega v zelo stresnih situacijah. Poleg tega pa zbujanje s klasičnim alarmom vpliva tudi na naše razpoloženje in jasnost naših misli. Če smo že takoj, ko se zbudimo, razdražljivi in nejevoljni, to zagotovo ni najboljša osnova za uspešen dan. Budilke, ki simulirajo sončni vzhod, so sicer še posebej dobra rešitev za zimski čas. Večina se namreč v tem obdobju zbuja takrat, ko je zunaj še popolna tema.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×