[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPozor: Izognite se tem živilom!

Pozor: Izognite se tem živilom!

MORDA VAS ZANIMA

Nutricionosti in dietetičarji razkrivajo, katera živila so najslabša za vzdrževanje zdrave telesne teže in vitke postave, so navedli na spletnem portalu fitsugar.com.

- Oglas -

Mlečni izdelki

»Ko se s svojimi strankami pogovarjam o zdravi prehrani, jim najprej svetujem, da se izognejo mleku in mlečnim izdelkom,« pove strokovnjakinja za prehrano in avtorica knjige  The Beauty Detox Solution, Kimberly Snyder. Poleg tega, da so le-te zelo pogost vzrok alergij na hrano, mlečni izdelki po njenih besedah pustijo kisle postanke v telesu, ki lahko oslabijo kosti.
»Narava ni ‘načrtovala’, da ljudje uživajo mleko drugih vrst, zlasti v odrasli dobi. Ko ravnamo v nasprotju z zakoni narave, vedno sledijo težave,« je dejala Snyderjeva in ob tem dodala, da svoje stranke spodbuja k iskanju živil, ki vsebujejo podobne hranilne vrednosti, kot jih imajo mlečni izdelki. Kalcij se denimo nahaja tudi v živilih rastlinskega izvora.

izognite se hrani

Rafinirani ogljikovi hidrati

»Teh živil se izognite v velikem loku,« svetuje Melissa Costello, avtorica knjige Karma Chow Ultimate Cookbook. Pri tem dodaja, da rafinirani ogljikovi hidrati našemu telesu ne pomagajo v kakršni koli obliki, tako prehranski kot duhovni. »Ravno nasprotno, iz telesa črpajo energijo, ki nam je čez dan še kako potrebna,« sklene.

Živila s skritimi sladkorji

Znano je, da predelana sladka hrana ni koristna za naše zdravje, vendar je pozornost potrebno nameniti tudi dodatnemu sladkorju, ki se najajajo povsod, tudi v živilih, kot so omake ali začimbe. »Poskusite se izogniti živilom, ki bi lahko vsebovala skrite sladkorje,« svetuje dietetičarka Erin Palinski, ki pri tem poudarja, da lahko prevelike količine sladkorja v prehrani dvignitejo raven inzulina. »To lahko vodi k ‘skladiščenju’ nevarnega maščevja na področju trebuha, nato k višjim ravnem trigliceridov in celo k povečanju odpornosti na leptin, kar lahko sčasoma privede do debelosti in višje stopnje tveganja za nastanek rakavih obolenj,« pravi Palinskijeva.

- Oglas -

Poleg tega je zelo pomembno pozorno preveriti sestavine, zapisane na embalaži izdelkov, se odločiti za polnozrnat kruh in pijače, ki vsebujejo naravna sladila, kot je na primer naravni sadni sok.

Živila z umetnimi dodatki

»Vsekakor se izognite tej vrsti dodatkov, saj so nekateri med njimi zelo škodljivi, celo strupeni, zato je bolje, da uživate polnovredna živila,« pravi dietetičarka in avtorica knjige S.A.S.S. Yourself Slim, Cynthia Sass. »Ko uživamo prava, polnovredna živila, njihova hranila resnično vplivajo na naše telo in opravljajo določeno funkcijo ali pa le-ta postanejo konstruktivni del tkiva – od mišic, imunskih celic, do kosti in kože.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×