Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiPolnoletnost šele pri tridesetih, ne pri osemnajstih?

Polnoletnost šele pri tridesetih, ne pri osemnajstih?

MORDA VAS ZANIMA

Definicije tega, kdaj je neka oseba polnoletna, se seveda med posameznimi državami nekoliko razlikujejo. Vendar pa bi vas večina ljudi – ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajate – najverjetneje pogledala precej čudno, če bi dejali, da prava polnoletnost nastopi šele z vstopom v četrto desetletje življenja. Vendar pa v strogo znanstvenem pogledu morda ne bi bili zelo daleč od resnice …

Pri osemnajstih in še precej kasneje v možganih še vedno potekajo pomembne spremembe

- Oglas -

Nevroznanstveniki pogosto poudarjajo, da se pri osemnajstih letih v naših možganih še vedno dogajajo pomembne spremembe, ki lahko močno vplivajo na naše vedenje. To med drugim zagovarja tudi profesor Peter Jones z Univerze Cambridge, ki obenem opozarja, da polnoletnosti oziroma vstopa v odraslost ne smemo dojemati kot časovne točke, ampak moramo imeti v mislih, da gre za proces, ki lahko traja tudi več let.

Doseganje biološke odraslosti lahko šele okoli tridesetega leta starosti

Raziskovalci, ki se ukvarjajo s preučevanjem človeških možganov oziroma celotnega živčnega sistema, se večinoma tudi strinjajo, da biološka »odraslost« še zdaleč ne nastopi pri vseh pri isti starosti, ampak lahko tudi tu prihaja do precejšnjih odstopanj. V povprečju pa naj bi v biološko odraslost dokončno vstopili šele okoli tridesetega leta starosti.

Za normalno delovanje družbe je sicer velikokrat pomembno, da so določene prelomnice v življenju jasno zamejene z natančno starostjo. Vendar pa lahko v primeru, da vam kdo očita, da bi morali že zdavnaj odrasti, vendarle privlečete na plan tega asa iz rokava in svojemu sogovorniku pojasnite, da se strokovnjaki strinjajo, da je odraslost zelo težko jasno zamejiti z leti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×