Zdravje & prehranaSte vedeli, da lahko avokado tudi zamrznete? Preizkusite to preprosto metodo!

Ste vedeli, da lahko avokado tudi zamrznete? Preizkusite to preprosto metodo!

MORDA VAS ZANIMA

Z avokadom so pogosto težave – ali je premalo ali pa preveč zrel. Če vam je uspelo doma dozoreti večje število avokadov, zdaj pa ste ugotovili, da vam jih ne bo uspelo porabiti pravočasno, imamo rešitev za vas. Čeprav se zdi na prvi pogled ideja precej nenavadna, pa lahko avokado tudi zamrznete in ga porabite pozneje. Seveda morate pri tem upoštevati nekaj navodil, če nočete, da avokado porjavi in postane premehak.

Dogodek v trgovini jo je spodbudil, da deli tehniko s širšo javnostjo …

- Oglas -

To zanimivo tehniko za zamrzovanje avokada je na svojem profilu na Instagramu delila Natasha Mueller, mati dveh otrok, ki je nedolgo tega v trgovini kupila za mnoge šokantno količino avokadov. Nekateri drugi kupci se ob pogledu na njen nakupovalni voziček niso mogli upreti skušnjavi, da jo povprašajo, kaj bo s toliko avokada.

Ko jim je povedala, da namerava avokado zamrzniti, so se ji smejali, saj so mislili, da se šali. Prav ta dogodek pa je Natasho Mueller privedel do spoznanja, da se večina ljudi ne zaveda, da lahko s pravilnim postopkom zamrzovanja ohranimo teksturo zrelega avokada. Tako se je odločila, da svoje znanje deli s širšo javnostjo. Postopek je zelo preprost in izvedljiv tudi v primeru, da doma nimate posebne naprave za vakuumsko pakiranje.

Postopek priprave avokadov za zamrzovanje brez naprave za vakuumsko pakiranje

Poleg poljubnega števila avokadov potrebujete še oster nož, slamico in vrečke z drsno zadrgo. Če je mogoče, seveda uporabite slamico za večkratno uporabo. Vrečke pa po zamrzovanju operite in jih poskušajte ponovno uporabiti.

Avokado najprej prerežite na pol. Če boste sadeže pustili cele, bodo namreč v zamrzovalniku postali zdrizasti. Ko ste to naredili, odstranite koščico in položite avokado v vrečko, ki jo nato zaprite, vendar pustite čisto malo prostora za slamico. Skozi slamico poskušajte nato izvleči čim več zraka, preden zaprete vrečko in jo postavite v zamrzovalnik. Avokado lahko tako počaka tudi približno štiri mesece.

NAJNOVEJŠE