Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaSte vedeli, da lahko avokado tudi zamrznete? Preizkusite to preprosto metodo!

Ste vedeli, da lahko avokado tudi zamrznete? Preizkusite to preprosto metodo!

MORDA VAS ZANIMA

Z avokadom so pogosto težave – ali je premalo ali pa preveč zrel. Če vam je uspelo doma dozoreti večje število avokadov, zdaj pa ste ugotovili, da vam jih ne bo uspelo porabiti pravočasno, imamo rešitev za vas. Čeprav se zdi na prvi pogled ideja precej nenavadna, pa lahko avokado tudi zamrznete in ga porabite pozneje. Seveda morate pri tem upoštevati nekaj navodil, če nočete, da avokado porjavi in postane premehak.

Dogodek v trgovini jo je spodbudil, da deli tehniko s širšo javnostjo …

- Oglas -

To zanimivo tehniko za zamrzovanje avokada je na svojem profilu na Instagramu delila Natasha Mueller, mati dveh otrok, ki je nedolgo tega v trgovini kupila za mnoge šokantno količino avokadov. Nekateri drugi kupci se ob pogledu na njen nakupovalni voziček niso mogli upreti skušnjavi, da jo povprašajo, kaj bo s toliko avokada.

Ko jim je povedala, da namerava avokado zamrzniti, so se ji smejali, saj so mislili, da se šali. Prav ta dogodek pa je Natasho Mueller privedel do spoznanja, da se večina ljudi ne zaveda, da lahko s pravilnim postopkom zamrzovanja ohranimo teksturo zrelega avokada. Tako se je odločila, da svoje znanje deli s širšo javnostjo. Postopek je zelo preprost in izvedljiv tudi v primeru, da doma nimate posebne naprave za vakuumsko pakiranje.

Postopek priprave avokadov za zamrzovanje brez naprave za vakuumsko pakiranje

Poleg poljubnega števila avokadov potrebujete še oster nož, slamico in vrečke z drsno zadrgo. Če je mogoče, seveda uporabite slamico za večkratno uporabo. Vrečke pa po zamrzovanju operite in jih poskušajte ponovno uporabiti.

Avokado najprej prerežite na pol. Če boste sadeže pustili cele, bodo namreč v zamrzovalniku postali zdrizasti. Ko ste to naredili, odstranite koščico in položite avokado v vrečko, ki jo nato zaprite, vendar pustite čisto malo prostora za slamico. Skozi slamico poskušajte nato izvleči čim več zraka, preden zaprete vrečko in jo postavite v zamrzovalnik. Avokado lahko tako počaka tudi približno štiri mesece.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×