Zdravje & prehranaPMS nam lahko kvari kakovost življenja

PMS nam lahko kvari kakovost življenja

MORDA VAS ZANIMA

Ko sem razmišljala o temi svojega pisanja za ta mesec, me je prešinilo, da se še nisem lotila težave, zaradi katere k meni prihaja zares veliko žensk vseh starosti. Težave, ob kateri nekatere samo zamahnejo z roko, češ da to ni nič; spet drugim pa zelo otežuje življenje. Konec koncev to nadlogo zelo dobro občutijo tudi moški, saj se spopadajo s posledicami, ki jih prinaša. Govorim o PMS!

- Oglas -

PMS

Simptome PMS ima kar 75 odstotkov žensk

Predmenstrualni sindrom ali PMS je neprijetnost, ki jo občuti kar 75 odstotkov žensk pred začetkom menstruacije. Odstotek je precej visok. Presenetilo vas bo, da skoraj 40 odstotkov žensk trpi za resnimi simptomi, ki otežujejo njihovo življenje.

Simptomi PMS se običajno pojavijo od 7 do 10 dni pred dejanskim začetkom menstruacije. Le-ti so lahko zelo neprijetni in ženski dejansko kvarijo kakovost življenja. Pri nekaterih pa niso tako močni in z njimi bolj ali manj normalno živijo.

Katere težave nam lahko prinese PMS? Kateri so glavni vzroki za PMS? Kako si lahko pomagamo sami?

- Oglas -

Odgovore boste našli v oktobrski številki revije Bodi eko.

revija Bodi eko oktober 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×