0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana10 živil, ki pomagajo odmašiti arterije na popolnoma naraven način

10 živil, ki pomagajo odmašiti arterije na popolnoma naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam 10 najbolj učinkovitih sestavin, ki lahko pomagajo odmašiti arterije in preprečeiti pojav resnih bolezni.

- Oglas -

Oves

Glavna sestavina so topne ovsene vlaknine, ki preprečujejo nastanek holesterola. Pomagajo tudi pri izločanju odvečnega holesterola iz telesa. Raziskave so pokazale, da če želite zmanjšati raven holesterola za 20%, morate zaužiti 1 do 2 skodelici kuhanega ovsa na dan.

odmašite arterije in očistite holesterol

Brusnični sok

3 kozarci brusničnega soka na teden vam bodo pomagali pri čiščenju ožilja. Brusnični sok poveča sposobnost celic, da absorbirajo maščobe in proizvedejo več energije, s tem pa preprečijo, da se odvečne maščobe nabirajo na stenah ožilja.

- Oglas -

Granatno jabolko

Granatno jabolko vsebuje močne antioksidante, ki pomagajo ohranjate žile prožne, saj zmanjšuje poškodbe ožilja in preprečuje napredovanje bolezni, ki so povezane s povišanimi vrednostmi holesterola.

Olivno olje

Raziskave so pokazale, da je olivno olje pomaga pri preprečevanju nabiranja holesterola na stenah ožilja. Najpomembnejši del olivnega olja so enkrat nenasičene maščobe, ki odpravljajo slab holesterol.

Česen

Česen se uporablja že od antičnih časov za zdravljenje različnih bolezni. Sprva so ga večinoma uporabljali za zdravljenje visokega krvnega tlaka in srčnih bolezni, ugotovili pa so tudi, in da ima pozitiven učinek pri preprečevanju koronarne arterijske kalcinacije.

Špinača

Špinača je bogata s folno kislino in kalijem ter tako pomaga pri preprečevanju hipertenzije. Razbremeni arterije, preprečuje nalaganje slabega holesterola in nastanek srčne kapi. Vsebuje tudi lutein, ki deluje kot dobra zaščita pred degeneracijo rumene pege (makule).

Paradižnik

Korejski raziskovalci so ugotovili, da se v paradižniku nahajajo spojino, ki pomagajo preprečevati otrdelost arterij. Imenuje se likopen in daje paradižniku značilno rdečo barvo. Poleg tega so ugotovili, da imajo ženske z visoko stopnjo likopena v krvi manj težav z boleznimi ožilja.

- Oglas -

Kiwi in melona

Ena skodelica melone in kivija en dan prav tako pomaga pri čiščenju arterij zaradi visoke vsebnosti antioksidantov in njihove moči nižanja vrednosti slabega holesterola.

Grozdje

Flavonoidi, resveratrol in kvercetin so najmočnejše sestavine grozdja. Pomagajo pri preprečevanju oksidacijskih procesov, ki vodijo v nastanek oblog na stenah arterij. Grozdje tako pomaga zmanjšati tveganje za nastanek krvnih strdkov.

Ribe in ribje olje

Na Univerzi v Southamptonu so izvedli študijo v povezavi z ribami in njihovo vlogo pri preprečevanju zamašenih arterij. Njihovi rezultati so pokazali, da uživanje ribe, ki so bogate z olji, ki vsebujejo omega-3 maščobne kisline, preprečuje nastanek maščobnih oblog na stenah ožilja. Omega-3 mašćobne kisline pomagato tudi preprečevati nastanek krvnih strdkov.

.

NAJNOVEJŠE